Update jaardoelen #5

1 juni. De maand waarin ik 30 wordt. Mei is dus alweer voorbij, en dat betekend tijd voor een update van mijn jaardoelen. Begin dit jaar heb ik mezelf een aantal doelen gesteld, met de intentie om van 2017 een super jaar te maken. Op mijn wordpress blog schreef ik iedere maand een update, en daar ga ik hier gewoon mee verder. Wat zijn mijn doelen, en hoe staat het er mee? Het jaar is al bijna op de helft, maar hoe staat het met mijn voortgang?

Dit zijn de doelen die ik mezelf gesteld heb voor 2017. Erachter lees je de voortgang in het groen (voltooid), oranje (work in progress) of rood (geen vooruitgang).

Persoonlijk:

 • 10 kilo afvallen Oke. Tijd om de koe bij de hoorns te vatten. Ik ben gewoon te dik. Steeds vaker als ik in de spiegel kijk denk ik ‘bah!’. Dikke buik, flubberarmen, en bolle wangen. Er moet gewoon echt een aantal kilo’s af. Niet alleen om er beter uit te zien, maar ook om gezonder te zijn. Het ontbreekt me tot nu toe alleen aan wilskracht. Zelfs nu, terwijl ik dit typ, ligt er een chocoladereep naast me….

Huis:

 • het huishouden onder controle krijgen. Op sommige dagen heb ik echt het gevoel dat ik op de goede weg ben. Toegegeven, het is nooit echt schoon of helemaal netjes. Maar het is bijna nooit meer verschrikkelijk
 • Het huis afmaken qua klussen. Begin deze maand begon ik aan het schuren van de kozijnen in de gang. Om er na vijf minuten mee op te houden omdat t schuurding kapot was. T ding is inmiddels gerepareerd, maar ik ben nog niet verder gegaan met werken. Dat staat deze maand op de planning, zodat we in juli kunnen beginnen aan de slaapkamer van de jongens.
 • 2017 dingen de deur uit doen. Ik ben er wel mee bezig, maar ook heel slecht in bijhouden. Ik schat dat er ongeveer 500 dingen al de deur uit zijn. Weggegooid, weggegeven of verkocht.

Blog:

 • een nieuwe naam kiezen, herkenbaar en duidelijk. In maart afgevinkt!
 • eigen domeinnaam. In maart afgevinkt
 • 1000 bezoekers per maand. Ik kom er niet echt uit. WIe heeft er een tip, waar kan ik duidelijk/overzichteljk vinden hoeveel bezoekers ik heb? De insights plugin en google analytics zijn voor mij niet duidelijk.
 • 350 volgers op instagram Zoals ik vorige maand aangaf, heb ik een van Insta accounts opgeheven, en gebruik ik er nu maar 1. Ik heb 101 volgers, best al een groot aantal. Nu alleen nog eraan denken om regelmatig te blijven postten….
 • 200 blogposts Dit is nummer 33 op wendy’s leven. Ik had er 23 op mijn vorige blog, dus het totaal staat op 56. Das nog niet veel. Deze maand maak ik een kleine inhaalslag met mijn challenge, maar ook daarna moet ik flink doorgaan om te doel nog te halen denk ik….

Geld:

 • 1000 euro op de spaarrekeningdankzij een belastingteruggaaf en vakantiegeld staat er nu ruim meer dan 1000 euro op de rekening. Ben alleen bang dat dat er ook vrij snel weer af is. We willen graag een autootje kopen, en eigenlijk ook nog wel op vakantie…..
 • 1000 euro verdienen naast mijn baan. De teller staat nu op €35/ Dat is nog niet veel. Ik heb mijn doel al heeeeel ver naar beneden bijgesteld, maar ik moet nog steeds hard gaan werken om deze te kunnen halen.
 • niet meer roodstaan. deze geef ik maar op. Gaat voorlopig niet lukken 🙁

Fun en overig:

 • op vakantie naar het buitenland. Vakantiegeld is gestort. Nu nog iets leuks en betaalbaars vinden. Is heel moeilijk aangezien we vastzitten aan het hoogseizoen. iemand nog tips?
 • een stedentrip maken. Nog niks gepland
 • drie pretparken bezoeken. Nog niks gepland of gedaan
 • een auto kopen. Hoewel we allebei ons belastinggeld hebben gehad, is het lager uitgevallen dan gehoopt. Waarschijnlijk nog steeds niet genoeg voor een auto naar onze gading. Ja, we zijn kieskeurig met een klein budget.

Ik ben niet tevreden met de vooruitgang. Of ben ik gewoon te streng voor mezelf? Zijn jullie nog bezig met jaardoelen of goede voornemens?

#9van30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge