Update jaardoelen #9

Inmiddels zijn we aanbeland in oktober 2017. Nog drie maanden voordat het jaar alweer voorbij is. Aan het begin van dit jaar stelde ik mezelf een aantal doelen, omdat ik van 2017 een topjaar wilde maken. Driekwart van het jaar is al voorbij. Maar zit ik dan ook al op driekwart van mijn doelen?

 

Begin dit jaar stelde ik mezelf een aantal doelen. Dit is mijn maandelijkse voortgang update:

Uitleg: Rood = mislukt, oranje = work in progress, groen = behaald

 

Persoonlijk:

 • 10 kilo afvallen Work in progress…Maar misschien moet ik het maar opgeven. 10 kilo in drie maanden is wel veel. En met mijn snaaigedrag van de afgelopen tijd is er waarschijnlijk eerder gewicht bijgekomen dan dat ik ben afgevallen.

Huis:

 • het huishouden onder controle krijgen. Je zou zeggen dat nu ik geen werk meer heb dat ik tijd genoeg heb om het huishouden te doen. Helaas lijkt het wel alsof het probleem steeds erger wordt. Ik heb zeeeen van tijd, maar geen motivatie om iets aan te pakken.
 • Het huis afmaken qua klussen. We hebben een begin gemaakt met behangen in de gang. Maar het dagelijks leven slokt ons weer op, en inmiddels al bijna twee maanden niet verder gegaan. En vanwege tegenvallende inkomsten hebben we niet echt budget om meer dingen aan te pakken. Toch wil ik heel erg graag voor het einde van het jaar de slaapkamer van de jongens aangepakt hebben.
 • 2017 dingen de deur uit doen. Vorige maand stond de teller op 1500. Deze maand niet echt bezig geweest met wegdoen. Als ik iets tegenkom dat vies of kapot is doe ik het wel meteen weg. En morgen gaaner al weer vier lakens mee naar school voor een knutselproject. Wederom heb ik niks geteld of bijgehouden. Dus zet ik de teller op 1525. Nog 500 stuks in 3 maanden. Zou dat me lukken??

Blog:

 • een nieuwe naam kiezen, herkenbaar en duidelijk. In maart afgevinkt!
 • eigen domeinnaam. In maart afgevinkt
 • 1000 bezoekers per maand. Ik kom er niet echt uit. Wie heeft er een tip, waar kan ik duidelijk/overzichteljk vinden hoeveel bezoekers ik heb? De insights plugin en google analytics zijn voor mij niet duidelijk. Volgens mij zit ik op ongeveer 300. Waarschijnlijk gaat het me niet meer lukken om tot de 1000 te komen dit jaar.
 • 350 volgers op instagram Vorige maand had ik 106 volgers. Nu 111. Jeej! vijf erbij. Maar in dit tempo ga ik de 350 natuurlijk nooit halen 🙂
 • 200 blogposts Dit is nummer 75 op wendy’s leven. Ik had er 23 op mijn vorige blog, dus het totaal staat op 98. Afgelopen maand maar 8 blogs online gezet. Jeetje, dat is weinig! Om de 200 nog te halen, moet ik vanaf nu 2 blogs per dag produceren. Tja. Dat gaat me dus niet meer lukken. Maar omdat ik nog wel blogs online blijf zetten, blijft het getal oplopen en blijft het dus nog een work in progress doel.

Geld:

 • 1000 euro op de spaarrekening. dankzij een belastingteruggaaf en vakantiegeld hadden we meer dan 1000 euro. Na de vakantie is er niets meer van over. Omdat ik nu geen baan meer heb, en ook nog geen uitzicht op een nieuwe baan, gaat het niet meer lukken om het voor 31 december weer op 1000 te krijgen.
 • 500 euro verdienen naast mijn baan. Naar beneden bijgesteld. De teller staat nu op €80 Dat is nog niet veel. Ik zit me suf te bedenken waar ik extra inkomsten vandaan kan halen, maar tot nu toe nog niets gevonden wat werkt. Ik heb nog 3 maanden. En ik begin er hard aan te twijfelen of het me nog wel gaat lukken.
 • niet meer roodstaan. deze geef ik maar op. Gaat dit jaar niet lukken 🙁

Fun en overig:

 • op vakantie naar het buitenland. Een hele leuke vakantie gehad begin deze maand. YES!
 • een stedentrip maken. Niet echt een stedentrip, maar een dagtocht naar Londen. Ik reken hem goed!
 • drie pretparken bezoeken. Tijdens de vakantie hebben we Legoland en Disneyland bezocht. Ook zijn we met korting naar blijdorp geweest, en vorige week naar safaripark Beekse Bergen. AL zijn dierentuinen natuurlijk geen pretparken. Kaartjes voor Julianatoren heb ik al gekocht, daar gaan we in november heen. Dus dit doel gaat zeker lukken!
 • een auto kopen. Zoals ik al zei: ik ben mijn baan kwijt.  Het beetje geld dat we hadden hebben we aan een luxe vakantie uitgegeven. Tenzij we de loterij winnen, zit een auto er niet meer in dit jaar 🙁. En helaas hebben we niets gewonnen met de 1 oktober trekking.

 

Status: 4/16 gehaald en al 3/16 mislukt. En nog een paar die eigenlijk al niet meer haalbaar zijn in drie maanden. Nog niet echt een geweldig resultaat. Elke vooruitgang is goed, maar grote vooruitgang is beter.  Ik ben nog steeds van plan zoveel mogelijk doelen te behalen dit jaar. Maar omdat er ook veel andere dingen spelen is het gewoon lastig om te focussen hierop.

Zijn jullie nog bezig met jaardoelen of goede voornemens?

1 Comment

 1. Een doel uitkiezen dat je het allerliefste wil en je daar op focussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge