Wat kun je doen op een studiedag

Iedere moeder kent het wel; een paar keer per jaar is de school ‘zomaar’ een dagje dicht. Studiedag. De leraren krijgen een opfriscursus, en de leerlingen krijgen een vrije dag.

Als je als ouder het geluk hebt die dag ook vrij te zijn, komt de vraag: Wat gaan we doen? Hier vind je een lijst met inspiratie, voor elk budget.

 

Naar een dierentuin/pretpark

Als heel Nederland wél op school zit, is het op een doordeweekse dag lekker rustig. Kun je fijn drie keer achter elkaar in de achtbaan.

Naar een museum

Musea zijn allang niet meer enkel grote gebouwen vol saaie schilderijen. Er zijn tegenwoordig heel veel musea met interactieve tentoonstellingen, de kinderen kunnen daar veel proefjes of activiteiten doen. Leuke én leerzaam. En ook hier geld: lekker rustig op een doordeweekse dag.

Naar de speeltuin

Traditionele speeltuin of overdekte binnenspeeltuin. Kan je kind lekker klimmen en klauteren en zijn energie kwijt. En mama kijkt toe met een kopje thee/koffie.

Ga Geocachen

Een soort modern schatzoeken. Download de gratis app, en ga in je eigen omgeving op zoek naar de verborgen doosjes. Kijk op Geocaching.nl voor meer informatie.

Speel toerist in eigen stad

Als je eenmaal ergens woont, zie je niet meer de dingen die toeristen zien. Gebruik deze dag om je eigen stad op een nieuwe manier te ontdekken. Beklim een kerktoren, doe een rondvaart of misschien zelfs een rondleiding met gids. Je zult versteld staan over de dingen die je dagelijks níet ziet.

Ga de natuur in.

Het is nu bijna herfst, een prachtige tijd om het bos in te gaan. Maar ook lekker uitwaaien aan het strand is heerlijk. En na een frisse wandeling lekker binnen opwarmen met een kop warme chocolademelk met slagroom.

Ga zwemmen

Als het mooi weer is, kun je naar een buitenzwembad, of natuurlijk naar het strand. Als het zoals nu herfst is, of de temperatuur laat het weer eens afweten (het is tenslotte nederland) dan is er altijd nog het tropisch zwemparadijs. Traditiegetrouw met een klef patatje tussen de middag.

Houd een pyamadag

Lekker een dagje thuis genieten van de rust. Beetje tv kijken, spelletjes spelen of samen iets lekkers bakken in de keuken. Niks moet, alles mag.

 

Wat doe jij met je kinderen tijdens een studiedag?

 

 

2 Comments

  1. studiedagen vallen hier altijd op maandag. Dan kun je nergens heen met de kinderen, want musea, en zelfs pannenkoekenrestaurants zijn dan gesloten. Ook veel winkels op de maandag ochtend.
    Waarom een studiedag niet op vrijdag ??

  2. Elke school mag zelf bepalen wanneer ze de studiedagen inplannen. Op de school van mijn kinderen vallen ze vaak op vrijdag, dat maakt het al wat makkelijker om een uitstapje te plannen inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge