Wie is de Mol 2018 – TAG

Een van mijn favoriete series is afgelopen zaterdag weer gestart. Wie is de Mol, seizoen 2018. Ik zat er al een tijdje naar uit te kijken, en kon dan ook niet wachten om er weer vol spanning in de duiken.  Fleur van Mama’s Liefste bedacht deze tag, en Kim van Kim’s Blog tagde mij in deze Wie is de Mol Tag, die ik graag invul! 

Blijf je thuis voor Wie is de Mol?

Niet specifiek. Maar meestal heb ik op zaterdagavond geen plannen buitenshuis (dat krijg je met kleine kinderen….) Vaak kan ik het dus meteen live kijken. Als ik het tenminste niet vergeet doordat ik Netflix zit te kijken. Zoals dus meteen afgelopen zaterdag al het geval was. Gelukkig kan je dan meteen via uitzending gemist terugkijken.

Hoe lang kijk jij al naar Wie is de Mol?

Van seizoen 12 heb ik een aantal afleveringen gezien, maar pas vanaf seizoen 13 volg ik echt alle afleveringen. Niet echt een fan van het eerste uur dus. Weet je waarom? Omdat ik bij het zien van de titel altijd dacht dat het weer een programma zou zijn van Johnny de Mol. En daar had ik dus geen interesse in.

Achteraf gezien heel stom natuurlijk, want daardoor heb ik een ontzettend leuk programma heel lang gemist. Als dit seizoen afgelopen is, ga ik maar eens oude seizoenen terugkijken.

Wie is de beste Mol aller tijden?

De beste mol was de mol van afgelopen jaar: Thomas Cammaert. Ik heb hem echt geen moment verdacht. En ik was niet de enige, ook zijn medekandidaten zagen het niet aankomen.

Ik vond het heel erg jammer dat Klaas van Kruistum al vroeg in het seizoen ontmaskerd was als mol door de overduidelijke aanwijzingen. Daardoor ontbrak toch een deel van de spanning in dat seizoen.

Wat is de beste mollenactie ooit?

Ik kijk nog niet zo lang, en eigenlijk heb ik niet echt een favoriet. Eentje die me wel is bijgebleven is de Rodeo opdracht van vorig jaar. Waarbij Thomas zich op het allerlaatste moment liet vangen. Zo close dat je eigenlijk niet kon zien of hij het gehaald had of niet. Ook al was hij op dat moment niet mijn verdachte, ik zat wel heel erg in spanning op dat moment.

Wie is je favoriete presentator?

Ik heb alleen maar seizoenen met Art gezien. Ik vind wel dat hij het heel goed doet. Komend jaar wil ik alle seizoenen terug gaan kijken, dus misschien heb ik volgend jaar wel een andere favoriet.

Welke opdracht is je bij gebleven?

De laatste opdracht van seizoen 14. Waarbij de laatste drie kandidaten in het donker op het strand zijn, en dan door het water tussen een heleboel kleine lampjes door naar beschrijvingen van de mol moeten zoeken. Niet zozeer een heel spannende opdracht, maar wel prachtig om te zien.

Welk land vond je de mooiste locatie?

Ik ben een beetje een Americanofiel, alles Amerika vind ik fantastisch. Dus ook voor deze vraag kies ik voor seizoen 17, in Oregon.

Wat is je favoriete Mol-moment / aflevering?

Uit de aflevering van deze week. De totale verbijstering die ik voelde toen de kandidaten (en ik dus) ontdekte dat ze niet eens in hetzelfde land zaten. Echt een WTF! moment. Die zag ik echt niet aankomen. En ik was niet de enige, aangezien twitter nogal vastliep op dat moment.

Houd je een molboekje bij of heb je een andere strategie?

Ik heb totaal geen strategie. En ik schrijf ook niks op ofzo. Ik probeer tijdens de aflevering op te letten op bijvoorbeeld de titel,  en afbeeldingen of voorwerpen in de achtergrond. Want ik weet dat daar nog wel eens aanwijzingen in zitten. Meer eigenlijk niet. Bij het kiezen van mijn Mol ga ik volledig op mijn gevoel af, en zit er dan ook vaak héél erg naast.

Zou je zelf mee willen doen?

Ja, eigenlijk wel. Lijkt me best gaaf. Al denk ik dat ik er mega slecht in zou zijn. Zoals ik al zei, ik ben echt mega slecht in het ontdekken van de Mol.

Wie gaat er vanavond naar huis denk je?

Ik hoop dat we Ron in de tweede aflevering terug zien. Het is zó sneu voor die man. Ik denk dat Jan of Jean er uit gaat volgende week. Die zaten de afgelopen week ook bij de ‘slechtsten’ van de groep.

Wie wint er dit jaar Wie is de Mol?

Ik denk dat Ruben wint.

Wie van de 2018 kandidaten is de Mol?

En op dit moment denk ik dat Simone de Mol is. Dat is een eerste ingeving, omdat zij de enige was die de aanwijzing op de map (de locatie van de kluis) wist te ontcijferen, én ook nog eens twee keer naar Art belde.

De Wie is de Mol 2018 TAG geef ik door aan Daphne en Grace!  

Mocht je de TAG zelf willen invullen, dan mag dat uiteraard (graag met vermelding van Mama’s Liefste, de bedenkster van deze tag).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge