Mijn jaarplan 2018 + mini-bucketlist

Het plan voor 2018 is:

er is geen plan. Tja..

Al een paar dagen zit er op te wroeten. Hoe krijg ik mijn vage doelen omgezet in een duidelijk en haalbaar plan. En ik kom er dus totaal niet uit. Nooit geleerd om echt te plannen geloof ik. Het enige wat ik voor elkaar krijg is om mijn doelen SMART op te stellen. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Dus bij deze niet mijn masterplan voor 2018, maar wederom mijn jaardoelen:

Jaardoelen 2018

Inkomen verhogen.

Voor het einde van het jaar wil ik minimaal 1500 aan maandelijkse inkomsten hebben. Dit is een verdubbeling van mijn salaris bij mijn vorige baan. Dit wil ik gaan doen door een nieuwe baan te vinden met meer uren, en bijverdiensten realiseren. (bijvoorbeeld uit mijn blog of andere online inkomsten).

Afvallen

Voor het einde van het jaar wil ik 10 tot 15 kilo afvallen. Mijn huidige gewicht is 75 kg. Ik wil gaan afvallen door: Minder snoep en vette snacks eten. Kiezen voor fruit, groente en andere gezonde tussendoortjes. Minder suiker eten. Stoppen met het drinken van frisdrank. Meer gaan bewegen, het liefst lid worden van een sportschool of sportclub.

Blog verbeteren

Aan het eind van het jaar wil ik mijn huidige pageviews/bezoekers en volgersaantallen op social media verdubbelt hebben. Huidige stand: 3000 pv/m, FB 44, Insta 156. Dit ga ik doen door minimaal 2 keer per week een nieuwe blog te posten, mijn blogs actief te promoten op social media en samen te werken met andere bloggers en hopelijk ook bedrijven.

Het huis op orde

Aan het eind van dit jaar wil ik mijn huishoudelijke taken structureel op orde hebben. Dit ga ik doen door een huishoudschema te maken dat past bij min ritme en behoeften.

Aan het eind van het jaar wil ik het huis af hebben qua klussen. Dit ga ik doen door een maandelijkse klusbudget in te stellen, en daarbij een maandelijkse planning. Elke maand wil ik minimaal 1 ruimte aanpakken om zo in een jaar tijd het huis rond te zijn.

 

Mini Bucketlist

Hierboven mijn vier hoofddoelen voor dit jaar. Bij elkaar best een pittig setje denk ik zo. Maar met genoeg inzet zeker haalbaar.

Naast de hoofddoelen maak ik voor dit jaar ook een mini bucketlist. Iedereen kent de bucketlist wel. Op mijn lijst staan dit jaar 11 doelen. 11 leuke, kleine tussendoor doelen:

 • 10 boeken lezen
 • 2 keer op datenight met Vriendje
 • met allebei de kinderen een keer een 1-op-1 uitje
 • michael pilarczyk live zien
 • 2 pretparken/dierentuinen bezoeken
 • zwemmen in de zee
 • een vuurwerkshow zien
 • op vakantie in het buitenland
 • een weekendje weg
 • naar de bioscoop
 • oliebollen bakken
 • een cursus volgen

Genoeg te doen dus. Wat ga jij doen dit jaar?

2 Comments

 1. Mooi lijstje toch!
  Vooral focussen op wat je wél gaat doen (wet vd aantrekkingskracht kent het woord “niet” of “geen” niet en geeft je bijgevolg dat wat je net wil vermijden. Zoiets. Maar je schreef hier eerder al over dus je begrijpt me wel he

 2. Ja, de wet vd aantrekkingskracht ken ik wel. Positief blijven en visualiseren. Ik zie mezelf al slank in bikini over het strand rennen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge