Heb ik nu al Writers block?

writer’s block  1.writer’s block (tijdelijk onvermogen om werk te produceren)


Van Dale beschrijft writers block als het tijdelijk onvermogen om werk te produceren. Dat heb ik dus. Sinds vorige maand heb ik namelijk de grootste moeite om leuke, interessante blogs te schrijven.

Eerst weet ik dat aan writers block. Groot gebrek aan inspiratie. En hetgeen wat ik wel in mijn hoofd had, kreeg ik met geen mogelijkheid op papier zoals ik wilde. Daarna dacht ik, ik zie gewoon de onderwerpen niet. Want ook al gebeurt er vrij weinig in mijn dagelijks leven, ook daarin is genoeg inspiratie voor blogposts te vinden. Als je maar goed kijkt. Maar ik zag ze niet.

Toen ging ik er eens beter over nadenken. En kwam ik erachter dat er iets anders aan de hand is. Het is meer dat writers block. Want wanneer is het begonnen? Op het moment dat ik de overstap maakte van gratis naar betaald domein. Vanaf die tijd voel ik druk. De druk om goede, interessante, kwalitatieve posts online te zetten.

Op mijn gratis domein bedacht ik wat, schreef snel een stukje erover en gooide het online. Ik dacht er verder niet zoveel over na. Als ik het zelf leuk en goed vond, poste ik het. Maar nu. Ik ben zo ontzettend kritisch geworden op mijn eigen ideeën, dat er maar weinig dingen door de selectie komen. Waarvan er dus ook nog weer een aantal sneuvelen tijdens het typen, omdat ik mijn gedachten niet op papier krijg zoals ik het wil. Ik blijf maar denken; wat zouden andere hiervan vinden, wat voegt dit nog toe, is het wel leuk genoeg, ben ik wel leuk genoeg.

Het heeft dus voor een groot deel te maken met mijn onzekerheid. En daar baal ik van, want het is niet zo makkelijk opgelost. Een writers block gaat weer over, of je kan heel veel tips toepassen.

Maar onzekerheid, daar kom je niet snel van af. Ik ben namelijk, al zo lang ik me kan herinneren, onzeker over mezelf. Ik vind mezelf al heel snel niet goed genoeg. Echt, als ik een vriendin had die tegen met praatte zoals ik tegen mezelf praat, dan zou het niet lang mijn vriendin zijn.

#dagboekpost.

Deze post begint weer op een dagboekpost te lijken. Dus voordat ik eindeloos ga mijmeren, brei ik er een eind aan.

De conclusie van dit verhaal: zoals bij bijna alles wat ik wil doen, speelt ook bij het bloggen mijn onzekerheid weer op. Ik zou willen dat ik hier beter mee om kon gaan. Dat ik vaker kan denken “f*ck it, ik doe lekker wat ik wil”.

Maar hoe kom je van onzekerheid af? Ik denk, door uit je comfortzone te stappen, en door positieve gedachten over jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar ik ga er mee aan de slag. Want 2017 wordt mijn beste jaar ooit, en dat betekend dat ik ook de beste versie van mezelf moet worden!

foto pixabay

 

 

 

 

1 Comment

  1. Je schrijft heel goed! Je blogs lezen altijd lekker weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge