YES! We gaan op vakantie

Ik had me helemaal rijk gerekend. In mei zouden ik en Vriendlief vakantiegeld krijgen, en we kregen allebei ook nog belastinggeld terug. Dan zouden we ein-de-lijk een auto kunnen kopen en een leuk reisje maken in de zomervakantie.

Maar zoals dat gaat, het bleek toch iets minder dan verwacht. En een vakantie in het hoogseizoen bleek iets duurder dan verwacht. Er was dus eigenlijk niet genoeg budget voor beide plannen. Omdat we hoogstwaarschijnlijk binnenkort minder inkomen hebben, hebben we besloten dat een auto kopen nu geen goed idee is. Het zorgt toch voor hogere maandelijkse lasten, iets wat je niet wil als je juist minder te besteden hebt. En dat betekend dat we toch de vakantie kunnen houden die we al wilden. En wat er dan overblijft gaat weer in de pot voor als we ooit wel een auto kunnen kopen.

De vakantie planning

En waar gaan we dan naar toe? Omdat het natuurlijk best last minute is, was er al veel volgeboekt. Onze eerste drie keuze waren niet meer beschikbaar. Uiteindelijk hebben we toch iets leuks gevonden: een mooi vakantiepark aan de oostkust van Engeland. Vriendlief wilde graag ergens aan de kust, met een rotsachtige kustlijn. Dat is gelukt, we zitten vlak bij de “white cliffs of Dover” (voor de mensen die dit kennen). Daar blijven we een week, en als verrassing voor de kinderen gaan we daarna nog twee nachtjes in een hotel en doen we een dagje Disneyland.

Afbeeldingsresultaat voor white cliff

Dit is ons reisplan:

  • dag 0: auto ophalen bij verhuurder
  • dag 1: autorit naar Duinkerke, ferryovertocht naar Dover, autorit naar vakantiepark
  • dag 2 t/m 7: Verblijf in Engeland, met enkele dagtripjes naar o.a. Londen en Legoland
  • dag 8: autorit naar Dover, ferryovertocht naar Duinkerke, autorit naar hotel in Marne-La-Valleé
  • dag 9: Dagtrip naar Disneyland Parijs
  • dag 10: Autorit terug naar huis
  • dag 11 t/m 13: nog gebruik maken van de huurauto door wat uitstapjes te maken.
  • dag 14: auto terug naar verhuurder

Afbeeldingsresultaat voor disneyland parijs

Tot nu toe vind ik het maar een gedoe en geregel, zo’n vakantie. Tot drie keer toe dacht ik iets gereserveerd te hebben, wat even later toch volgeboekt bleek. Bij het aanvragen van ID-kaarten voor de jongens moest ik drie keer terug naar het gemeentehuis omdat ik niet alles bij me had. Ik moet iemand regelen die anderhalve week onze huisdieren wil komen verzorgen. Ik moet allerlei dingen aanschaffen, zoals een verloopstekker voor Engelse stopcontacten. Nog maar een paar dingen, en dan heb ik alles. Dan kan ik gaan genieten van de voorpret!

 

Heeft er iemand nog tips? Wat moet ik echt zien om doen in Zuid-Engeland / Londen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge