Zomervakantie: Summer mama Challenge

Een deel van Nederland heeft al vakantie, een ander deel heeft morgen de laatste dag. Hier moeten we nóg een week. Ik merk aan alles dat mijn kids er echt wel aan toe zijn. Maar ik weet ook dat die zes weken vakantie ongemerkt erg snel voorbij gaan. Daarom bedacht ik voor mezelf de Summer Mama Challenge. Een aantal zomerse opdrachten om samen met mijn jongens te doen, zodat de vakantie bomvol leuke herinneringen komt!

Summer Mama Challenge

Ik bedacht een hele lijst met activiteiten, die we deze zomer kunnen gaan doen. Echte zomer dingen, echte vakantie dingen en dingen waar je normaal eigenlijk geen tijd voor hebt maakt:

Er op uit

 • een picknick houden
 • naar het strand
 • een (bijna) gratis uitstapje
 • aan geocaching doen
 • naar een pluktuin
 • naar een natuurspeeltuin
 • naar een rommelmarkt of braderie
 • ontbijten bij de hema (o.i.d.)
 • ijsje halen bij de ijssalon
 • naar de bibliotheek

Binnenplezier

 • samen zomerse hapjes maken
 • een slaapfeestje in de woonkamer houden
 • een hut bouwen
 • zelf ijsjes maken
 • een bordspelletjes middag
 • naar de bioscoop
 • filmavondje thuis

Buitenplezier

 • samen in het zwembad in de tuin
 • een watergevecht houden
 • in het zwembad spelen in de tuin
 • vliegeren
 • een speeltuintjestocht
 • een avondwandeling met zaklamp
 • een speurtocht lopen

 

Natuurlijk weet ik dat we niet die hele lijst kunnen afwerken. Want de kinderen hebben dan wel zes weken vrij, ik en papa maar drie. En de lijst is een extraatje, we hebben ook nog de gewone vakantieplannen voor onze drie weken vrij. Dus als ik er elke week eentje af kan strepen, is de challenge wat mij betreft geslaagd!

 

Wat zijn jullie plannen voor deze vakantie? Als je nog ideetjes nodig hebt voor leuke activiteiten,  op MamaLiefde vind je een lijst met meer dan 250 dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge