1 Februari: Hoe gaat het met mijn doelen

De eerste maand van 2019 is alweer voorbij gevlogen. Bezweken onder de druk, heb ik een aantal weken geleden toch een soort van goede voornemens lijstje gemaakt. 20 dingen die ik vóór 2020 gedaan wil hebben. 

Update

Mijn probleem is vaak: heel enthousiast beginnen om vervolgens vrij snel de interesse en motivatie verliezen. Daarom leek het me wel een goed idee om 1x per maand eventjes een korte update te doen, en dit met de wereld te delen. Om mezelf on track te houden. Vandaag dus de eerste update:

20 voor 2020

persoonlijk:

Een van mijn persoonlijke doelen is minimaal 1x per week sporten. Dit heb ik tot nu toe heel goed volgehouden. Ik ga elke week 1 of 2 keer naar de sportschool. En bijna elke zondag naar het oefenuurtje in het zwembad.

Een ander doel is een inkomen naast mijn baan creëren. Ik ben er flink mee bezig om verschillende dingen op te starten en/of uit te bouwen. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen dit jaar.

Helaas wordt ik op mijn werk ook niet zoveel ingepland; een groot nadeel van een 0-uren contract. Daarom heb ik besloten om niet alleen inkomen náást mijn werk te creëren, maar ook een andere baan te zoeken. Eentje met vaste uren, zodat ik meer zekerheid heb van inkomen.

gezin/huishouden

Ik ben deze maand gestart met de huishoudelijke doelen. Na wat inspiratie opgedaan te hebben met Marie Kondo’s Netflix serie, ben ik aan de slag gegaan met het wegdoen van spullen. Sommige dingen gaan meteen te vuilniszak in, andere gaat op Marktplaats of facebook.

En ik moet het eigenlijk maar toegeven ook: sinds kort hebben we een huishoudelijke hulp. Om de week komt er een vriendelijke dame 3 uurtjes helpen met schoonmaken. Dit voelt heel luxe en decadent, en is eigenlijk ook wel een beetje boven budget. Maar het is iets wat ik veel eerder had moeten doen, want het helpt me ontzettend om de dingen op orde te krijgen en bij te kunnen houden. Het uiteindelijke doel is wel dat ik deze dame over een tijdje niet meer nodig heb en het weer zelf kan.

blog

Ik wil dit jaar minimaal 150 blogs plaatsen. Dit is nummer zeven. Ik geef eerlijk toe dat het zeker wel meer had kunnen zijn. Maar ik heb nog 331 dagen om mijn doel te halen!

Ook had ik als doel om mijn volgersaantallen te verdubbelen. Maar ik ben zo dom geweest om nergens te noteren hoeveel ik er had op 1 januari. Dus misschien is het beter om nu een bepaald getal te kiezen…

Leuke dingen

Met dit onderdeel ben ik nog niet echt bezig geweest. Volgende week is Mister X jarig, dus dan zal er denk ik wel een taart gebakken moeten worden. En de overige dingen, uitstapjes en dergelijke, die zullen moeten wachten tot ik weer wat meer uren ingepland wordt……

 

checklist

Dit was de update voor mijn 20 voor 20 lijstje. Volgens mij ben ik nog steeds wel aardig bezig. Wil je geen update meer missen? Abonneer je dat op mijn nieuwsbrief!

Hoe staat het met jouw goede voornemens en/of doelen? Heb je ze al opgegeven of ben je goed bezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge