Zelf Kapsalon Maken

Als we eten bestellen, kiest Mister X vaak voor een portie kapsalon. Omdat we niet altijd budget hebben voor de luxe van thuisbezorgd, ging ik op zoek naar een manier om het zelf thuis te maken.

Kapsalon

Voor wie het niet kent: kapsalon is een fastfoodgerecht bestaand uit patat, dönervlees, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus. Klinkt niet heel moeilijk om te maken.

Patat

Je kan natuurlijk elk soort patat gebruiken. Ik heb thuis een airfryer, en mijn favoriete ovenfriet zijn deze van de Albert Heijn.

Dönervlees

Dat is het moeilijkste deel van het gerecht. Ik ben zo hollands als het maar zijn kan, dus zelf vlees snijden en kruiden tot döner zit er niet in. In mijn dorpje hebben we ook een turkse winkel of toko waar ik het zou kunnen halen. Een goed alternatief heb ik bij de LIDL gevonden: Glenfell Rundvlees Kebab, 400 gram voor €3,28

Kaas

Ik gebruik hiervoor geen speciale smeltkaas. Gewoon een pakje voorgesneden kaas van het huismerk. Ik ging voor jonge kaas, houd je van wat meer pit kies dan voor (jong)belegen).

Salade

Een zelfgemaakte salade van gesneden ijsbergsla, komkommer, tomaat en ui. Simpel

Saus:

Gewoonlijk maak je dit gerecht met knoflooksaus. Zijn wij hier in huis niet zo’n fan van. Wij eten het met pindasaus of mayonaise. Of gewoon zonder saus. Ook lekker.

Bereiding:

Bak de friet in de frituur of airfryer. Bak het vlees in een pan. Als het allebei gaar is, doe je het in een overschaal. Eerst een laagje friet, en dan een laag vlees. Daarop leg je een paar plakken kaas.

Zet de schaal in een warme oven (circa 160C). Laat dit erin staan tot de kaas goed gesmolten is. Dit verschilt per oven en hoeveelheid kaas, dus blijf dit goed in de gaten houden.

Als de kaas goed gesmolten is haal je hem uit de oven, en doe je de salade er bovenop. Nog het sausje eroverheen en klaar is je kapsalon!

Met de hoeveelheden die ik hier gebruik (750g friet, 400gr vlees) heb je voldoende kapsalon voor 2 tot 3 personen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge