Hoe doe ik het huishouden? De HuishoudTAG

Een huishoudtag? Wie mij al wat langer volgt, weet dat het huishouden best wel een dingetje is voor mij. Toen ik deze TAG bij Marieke tegenkwam, moest ik eerst even denken of het wel wat voor mij is. Maar de vragen zijn niet heel congronterend, dus ik besloot er voor te gaan!

Huishoud TAG

Droger of waslijn?

Op dit moment gaat alles aan de waslijn. Ik heb wel een oude tweedehands droger, maar die heb ik 3 maanden na aankoop nog steeds niet aangesloten. Toen ik nog wel een werkende droger had, vond ik hem wel handig voor handoeken en beddengoed en dergelijke. En als er tijdens een griepgolf ineens heel veel gewassen moest worden.

Sorteren of alles bij elkaar?

Toen ik net op mezelf woonde sorteerde ik alles nog netjes. Maar inmiddels niet meer. Want dan zijn er namelijk altijd dingen die weken blijven liggen tot er eindelijk genoeg is voor een wasje. Met twee zoons, en een man die van zwarte kleding houd is er bijvoorbeeld bijna nooit genoeg gekleurd goed voor een bonte was. En kan ik mijn rode trui dus wekenlang niet aan. Alles bij elkaar scheelt dus een hoop gedoe. Als ik echt enthousiast ben wil ik nog wel eens een hele lading met handoeken e.d. doen, maar ook dat gebeurt bijna nooit meer.

1 soort wasmiddel, of verschillende soorten wasmiddel?

Ik heb geen verschillende wasmiddelen voor zwart wit en kleur in huis, als je dat bedoelt. Ik sorteer immers niet, dus wel verschillend wasmiddel zou dan erg onlogisch zijn. Qua merk boeit het me ook niet welke ik gebruik. Ik koop eigenlijk gewoon de goedkoopste.

Een wasdag, of elke dag een wasje?

Elke dag een wasje. Ik heb simpelweg te weinig ruimte om de was van vier man tegelijk te kunnen laten drogen. En ik denk ook dat er dan de dag voor wasdag niet zo heel veel schoon ondergoed zou liggen….

Kleding strijken, ja of nee?

Het enige wat ik strijk zijn overhemden. Gelukkig hoeft Mister X die niet heel vaak aan voor zn werk.

Koken | Makkelijk of culinair?

Makkelijk. Ik heb drie moeilijke eters in huis, dus dan is de lol er gauw vanaf om uitgebreid te gaan staan koken. Waarom al die moeite doen als het toch niet gegeten wordt?

Weekboodschappen of meerdere keren per week?

Meerdere keren per week. Ik vind het heel lastig om meer dan een dag vooruit te plannen, omdat Mister X wisselende werktijden heeft. Bovendien moet ik vaak de boodschappen lopend doen, en dan is het niet te doen om meer dan twee/drie dagen mee te nemen.

Vaak hetzelfde per week, of vaak nieuwe dingen?

Ik heb een aantal dingen die we eigenlijk elke week wel eten. Zo af en toe wissel ik dat eens af met een ander gerecht. Maar eigenlijk nooit iet ‘nieuws’ of ‘bijzonders’. Ik kies voor veilige opties waarvan ik weet dat het (al dan niet met tegenzin) opgegeten wordt.

Eten bewaren of weggooien?

Ik ben er heel laks in. Overgebleven eten vergeet ik vaak in te vriezen, en ook bijvoorbeeld restjes sla en groenten laat ik verpieteren in de koelkast i.p.v. de volgende dag te verwerken.

Aan tafel eten of op de bank?

Meestal eten we op de bank met de tv aan. Natuurlijk weet ik wel dat aan tafel eten ‘beter’ en gezelliger is. Maar voor de tv is gewoon makkelijker

Poetsen|Stofzuigen of Swiffer?

Dat verschilt nogal, is maar net hoeveel zin ik heb. Als ik ‘even snel’ iets schoon wil maken pak ik de swifferdoekjes. Als ik meer energie heb, of het een beetje grondiger moet komen de poetsdoeken en de stofzuiger uit de kast.

Kant en klare doekjes, of zelf een sopje maken?

Voor de wc heb ik een pak hygienische doekjes liggen. Voor de rest gebruik ik een plantenspuit met allesreiniger en een microvezeldoekje

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser?

Ik laat het liever doen. Dat gehannes met een emmer sop en een ladder, nee niks voor mij.

Overig | Iedere dag je bed opmaken, of laten voor wat het is?

Meestal laat ik het gewoon. Er is toch niemand die het ziet….

Met de hand afwassen of vaatwasser?

Ik ben heel heel blij met mijn vaatwasser. Voordat ik dat ding had, liet ik de vaat nog wel eens een aantal dagen staan. En ook nu nog; als er echt iets met de hand gedaan moet worden stel ik dat net iets te lang uit.

Opgeruimd huis of rommelig huis?

Rommelig, helaas. Het bekende excuus: met kinderen is het altijd rommelig. Het speelgoed ligt hier overal. Maar ook de spullen van mij en Mister X liggen echt niet altijd netjes in de kast.

Wie doet het huishouden, jij of je partner?

Ik doe het meeste. Vind ik niet meer dan logisch aangezien hij fulltime werkt en ik maar parttime. Natuurlijk helpt hij ook mee met kleine dingetjes, maar het is wel mijn verantwoordelijkheid dat bijvoorbeeld de was gebeurt en het huis netjes blijft.

Doorgeven

Zoals je ziet ben ik echt geen perfecte huisvrouw. Van mijn moeder kreeg ik vorig jaar dit wandbord:

https://www.instagram.com/p/BeFwOHaD9hK/

Dus zolang iedereen in huis blij en gelukkig is, maak ik me niet heel druk over een beetje rommel en een beetje stof.

Ik geef deze huishoudtag graag door aan volgende bloggers:

Ik heb nog geen bloggers gevonden die deze TAG willen invullen. Vind jij hem wel leuk? Laat even een reactie achter, dan plaats ik hier je link!

Wat is eigenlijk jouw favoriete huishoudklusje?


11 Nov Big Sale Image Banner 500 x 800

Wil je meer van me weten? Lees eens een andere TAG, of blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge