Tip: Geef een boek cadeau!

Een van mijn favoriete acties begint volgende week weer:

Geef een boek cadeau

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboek klassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

En daarom is een keer per jaar een klassiek jeugdboek voor een heel klein prijsje te koop. En dit jaar is het een van mijn persoonlijke favorieten:

Kruistocht in Spijkerbroek

De 16-jarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht en niet op het riddertoernooi dat hij zo graag wilde bijwonen. En het lukt Dolf niet om op tijd op de afgesproken plek te staan. Moet Dolf nu voor altijd in 1212 blijven? 

Thea Beckman was altijd mijn favoriete schrijfster, ik verslond haar boeken. Kruistocht in Spijkerbroek heb ik meerdere keren gelezen, en mijn exemplaar zal nog steeds ergens op zolder liggen. Jeugdsentiment waar ik geen afstand van kan doen.

Snel naar de winkel

Vanaf 8 februari is Kruistocht in Spijkerbroek in beperkte oplage te koop voor slechts €2,50. Niet alle boekwinkels doen mee aan de actie, dus check het eerst bij je plaatselijke winkel voordat je er voor niks heen rent. Deze speciale uitgave is niet online te koop.

Voor de kleintjes

Denk je nou; allemaal leuk en aardig, maar hier is mijn kind echt nog te jong voor. Dan moet je nog een paar weekjes geduld hebben. Op 5 april start de actie Geef een Prentenboek cadeau, speciaal voor de jongere kinderen.

Nog meer prentenboeken? Ik kan alleen maar wormen tekenen

 

Ik heb zoals gezegd het boek Kruistocht in Spijkerbroek al in huis, dus ik hoef niet meer naar de winkel. Ga jij hem wel in huis halen tijdens deze actie?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge