Mijn beautyroutine

We weten allemaal hoe makkelijk het als moeder is om jezelf te verliezen in de zorg voor anderen. Maar het is juist zo belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen.

Momentje voor jezelf

Het is voor mij echt een must om elke ochtend eventjes vijf minuutjes voor mezelf te pakken. Ik smeer m’n cremetjes, ik doe mijn haar en mijn make-upjes en dan kan ik er heel de dag weer tegen aan. Doordat ik weet dat ik er weer op mijn best uitzie, heb ik de energie om de dag weer door te komen. En ik merk het ook meteen, als ik een dagje oversla voel ik me de hele dag minder fit.

Reinigen en verzorgen

Hier gebruik ik niet zoveel producten bij eigenlijk. Mijn gezicht reinig ik vaak gewoon met een washandje lauwwarm water. Veel speciale gezicht reinigers drogen mijn huid erg uit, dus ben ik gestopt met het gebruik ervan. Water werkt net zo goed.

Na het reiniger smeer ik met gezicht in met een hydraterende dagcreme. Hierin ben ik niet erg merkvast, als ik nieuwe nodig heb koop ik wat er op dat moment in de aanbieding is.

In de Make-up

Op een doordeweekse dag gebruik ik niet zoveel make-up. Wat camouflage/consealer over mijn donkere kringen, lichte oogschaduw, mascara en lippenstift. Net genoeg om er niet uit te zien als een grijze muis. Qua lippenstift houd ik vooral van roze tinten.

Als ik moet werken, gebruik ik meer make-up. Een laag foundation, en ook een donkerdere kleur lippenstift. Het klinkt misschien gek, maar als ik meer make-up op heb, voelt het als een soort masker. Alsof ik niet meer helemaal mezelf ben. En dit maakt het voor mij makkelijker om onbekenden aan te spreken.

Mijn favoriete kleuren lippenstift op dit moment: Maybelline SuperStay 14H Lipstick kleur 720 Lasting Chestnut voor op m’n werk, en  Maybelline Color Sensational Lipstick kleur 108 Pink Pearl voor door de weeks

Helaas voor mij woon ik in een dorp. De plaatselijke drogist heeft maar een kleine make-up afdeling, en daardoor vaak niet de kleuren die ik wil. Daarom koop ik mijn make-up tegenwoordig gewoon online,  bij makeupshoppen.nl . Lekker makkelijk vanuit huis, en een veel groter assortiment dan de winkel hier.

Avondroutine

Natuurlijk moet al die make-up er ’s avonds weer netjes afgehaald worden. Ik zal het eerlijk toegeven, daar ben ik soms nogal laks in. Zeker doordeweeks als ik weinig opheb, ga ik regelmatig slapen zonder te reiniger. Ja, erg slecht, dat weet ik.

Als ik wel reinig, doe ik dat meestal met een milde oogmake-up reiniger en een miscellair reinigingswater van een huismerk. Vooral rond de ogen vind ik een speciale reiniger fijner en zachter dan een washandje met water.

Omdat ik van nature een vrij droge huid heb, smeer ik hem ’s avonds na het reinigen in met een huid olie. Het liefste gebruik ik hier Bio-oil voor, maar eigenlijk koop ik ook hiervoor wat er maar in de aanbieding is.

 

Zoals je ziet probeer ik altijd verzorgd voor de dag te komen, maar ik ga net zo makkelijk zonder make-up de deur uit.  Zou jij dat kunnen? #nofilter?

 

 

Misschien ook interessant: Getest: Andrelon Douche Foam 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge