2018 wordt MIJN jaar

Voor al mijn vrienden, familie en volgers: ik hoop dat jullie zonder ongelukken de jaarwisseling zijn doorgekomen. En natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Zoals bijna alle bloggers ga ik het vandaag hebben over goede voornemens.

Goede voornemens

Elk jaar denk ik in december; ik ga geen voornemens maken. Want ik hou me er toch nooit aan. En elk jaar op 31 december of 1 januari denk ik: shit, ik wil wél goede voornemens maken. Om in de haast een paar te bedenken. Waar ik me dan weer niet aan ga houden.

Dus dit jaar doe ik het anders. Ik maak geen voornemens, ik maak een plan! Een duidelijk, gestructureerd plan. Met duidelijke, meetbare doelen. Dat geeft mij een betere kans van slagen dan wat vage voornemens, denk ik.

Vorig jaar riep ik heel hard dat 2017 mijn beste jaar ooit zou worden. Ik maakte geen voornemens maar jaardoelen. Daar is vrij weinig van terecht gekomen. Vooral omdat ik, op mijn maandelijkse updates na, totaal geen tijd en aandacht bestede aan mijn jaardoelen.

Het plan

Het plan is nog geen plan. Mijn plan is nu nog een vaag idee, in de vorm van goede voornemens. Daar wil ik dus vanaf. Ik heb een aantal dingen in mijn hoofd waar ik aan wil werken het komend jaar, maar ik ga ze vandaag niet opschrijven. Die moet ik namelijk eerst nog verder uitwerken, en gaan bedenken hoe ik die doelen om ga zetten in een plan. Ik wil jullie eigenlijk alleen maar laten weten dat ik bezig ben een plan te maken :-).

Vooruitgang

Ik bedacht mij laatst dat ik vaak het gevoel heb ‘vast’ te zitten, zonder vooruitgang. Ik wil niet meer stil staan in mijn ontwikkeling. Daarom is het centrale thema van het plan  vooruitgang en verbetering. Mezelf verbeteren, mijn blog verbeteren, mijn gezondheid verbeteren. Om maar wat dingetjes te noemen. Aan het eind van 2018 wil ik hardop en trots kunnen zeggen: ik ben vandaag een betere versie van mezelf dan op 1 januari.

Doorzetten

Het moeilijkste punt zal zijn om door te zetten. Zoals veel mensen ga ik in het begin heel enthousiast aan de slag. Om vervolgens, als de adrenaline weg ebt, er langzaam mee te stoppen. Dat is mijn valkuil bij vrijwel alles. In mijn plan wil ik dus ook iets meenemen over hoe ik deze valkuil kan ontwijken of er weer uit kan komen.

Bloggen

Ik ga natuurlijk wel het uiteindelijke plan online gooien. Na jullie zo nieuwsgierig gemaakt te hebben. En misschien heeft iemand anders er nog wel wat aan.

Maar of ik, net als vorig jaar, een maandelijkse update ga schrijven? Daar twijfel ik nog over. Het houdt me wel on-track, maar het druk me ook met mijn neus op de feiten. Vooral als het eventjes niet zo goed gaat, is dat moeilijk om te delen met iedereen. Dus we zien wel hou dat gaat lopen.

 

Hebben jullie goede voornemens? Of een plan voor het nieuwe jaar?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge