3 plekken om (bijna) gratis activiteiten te vinden

(Bijna) Gratis Activiteiten

Het leven is al duur genoeg. Als je iets wilt ondernemen met je kinderen kan dat ook al snel aardig in de kosten lopen. Vandaag deel ik mijn favoriete manieren om (bijna) gratis activiteiten te vinden.

 

1. Het plaatstelijke suffertje

Oftewel: de lokale huis-aan-huis-krant,  het kleine krantje dat je wekelijks gratis door de brievenbus krijgt. Bij veel mensen beland dit krantje vrij snel in de oud papier bak, maar het is wel plek voor bedrijven en instellingen in jouw regio om reclame te maken voor hun activiteit. Een open dag bij een bedrijf, een gratis tentoonstelling van een lokale kunstenaar of een aankondiging van een spelletjesdag bij de buurtspeeltuin? Dat vind je allemaal in je huis-aan-huis krant!

2. De bibliotheek

Bij de bibliotheek kun je gratis zoveel boeken als je wilt lenen. Maar ze hebben er ook heel vaak leuke extra activiteiten. Zeker tijdens schoolvakanties, of bijvoorbeeld de Kinderboekenweek kun je bij vrijwel elke bibliotheek terecht. En het aanbod is heel gevarieerd. Bij onze lokale bieb hebben ze bijvoorbeeld regelmatig voorlees-activiteiten, technische workshops en meet-en-greets met bijzondere beroepen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de bibliotheek om makkelijk op de hoogte te blijven!

3. Lokale welzijnsorganisaties

Deze klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk simpel. Dit zijn bijvoorbeeld het buurthuis, de speeltuinvereniging of een gemeentelijke stichting voor sportbevordering. Hier in Alblasserdam hebben we het ABC-team, het Alblasserdams Beweeg en Cultuur team. Deze stichting organiseert onder andere pleinsport middagen, zwemdisco’s, workshops en voetbaltoernooitjes.

In het buurthuis en de speeltuinvereniging kun je ook terecht voor leuke activiteiten. Kinderbingo, knutselclub of disco’s zijn dingen die vaak georganiseerd worden.

Tegenwoordig zijn veel van dit soort organisaties goed te vinden op internet. Volg ze op facebook, of schrijf je voor de nieuwsbrief, om makkelijk op de hoogte te blijven van geplande activiteiten.

 

Bonustip

De bovenstaande tips zijn vooral gericht op activiteiten bij jou in de buurt. Kun je ook wel wat verder weg voor een activiteit? Dan is internet je beste vriend!

Grote, landelijke acties worden al snel gedeeld op internet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Campina boerderijdagen, of de nationale appelplukdag. Dit soort actiedagen vind je op facebook terug, maar ook op bijvoorbeeld sites die speuren naar koopjes en acties ( zoals www.spydeals.nl)

En dan is er altijd nog google. Typ eens in “gratis dagje uit” + jouw eigen woonplaats/regio , en er komt van alles tevoorschijn. Ikzelf plaatste al eerder een leuk lijstje met tips. Of kijk eens op reis-liefde.nl , die heeft nog veel meer ideeën bij elkaar gezocht.

 

Wat is jouw favoriete (bijna) gratis uitje? Deel je tips in de comments!

Liefs Wendy

 

1 Comment

  1. Wat een leuke tips. Ik ga ontzettend graag naar een zoo, maar dat is niet goedkoop. Maar dan denk ik bij mezelf, het geld gaat naar het onderhoud van de dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge