Van flut naar fit #1

De knop gaat om

Al zeker 4 jaar staat afvallen op mijn lijst met goede voornemens. Al zeker twee jaar heb ik het voornemen om te gaan sporten bij de sportschool hier in t dorp. En al die tijd bleef ik gewoon lekker doorsnaaien en bankhangen. Was ik 4 jaar geleden nog ongeveer 10 kilo te zwaar dankzij mn laatste zwangerschap, nu is dat door mijn snaai gedrag opgelopen naar zeker 15 kilo. En éindelijk ga ik daarmee aan de slag.

Tuurlijk, ik weet al die tijd al dat ik te zwaar ben. Maar ik zat er nooit zo mee. De laatste tijd erger ik me er toch steeds meer aan. Vooral mijn mummy-tummie. Ik heb echt een flink buikje, dat zo af en toe behoorlijk in de weg zit. En onlangs vroeg een vage bekende me nog of ik misschien zwanger was? Nee dus, gewoon dik. Daar moet wat aan gedaan worden. Tijd om te gaan afvallen.

Afvallen? Hoe dan?

Een abonnement op de sportschool zit er voorlopig niet in. Weight Watchers vind ik ook te duur. En een personal trainer of iets dergelijks gaat het helemaal niet worden. Ik moet het afvallen dus echt helemaal zelf voor elkaar krijgen.

Meer bewegen.

Gisteren ontdekte ik een app vol buikspieroefening. Hij heeft drie niveau’s van elk 30 dagen. Elke dag een korte training van ongeveer 10 minuten, met oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Crunches en sit-ups en leg raises enzo. Ik ben een absoluut beginner, dus ik begin gewoon bij niveau 1. Ik heb vandaag dag twee gedaan, en die is alweer ietsjes moeilijker dan dag 1. Omdat het makkelijke oefeningen zijn, en het niet teveel tijd kost, hoop ik dit vol te kunnen houden.

Naast buikspieroefeningen wil ik ook iets meer aan cardio gaan doen. Daar heb ik nog geen app voor gevonden, maar op youtube staat genoeg trainingsvideo’s. Daar zal zeker wel iets bij zitten voor me. En anders ga ik gewoon een extra stukje fietsen.

Gezonder eten

Daar zit misschien nog wel mijn grootste probleem. Ik ben echt een snacker en een snaaier. Het gaat moeilijk worden om mijn eetpatroon aan te passen.

Het eerste wat ik nu al heb ingevoerd is water drinken. Mijn doel is om vanaf nu elke dag minimaal 2 liter water te drinken. Daarmee verminder ik al mijn gebruik van frisdrank e.d.

Als ik dat een beetje gewend ben, ga ik ook naar andere delen van mijn eetpatroon kijken. Mijn zoete en vette  tussendoortjes vervangen door gezondere alternatieven. En ook gewoon minder tussendoortjes en kleinere porties. Maar dat is dus voor later.

Mijn doel

Ik weeg nu 75 kg, mijn streefgewicht is 60 kg. Om mezelf uit te dagen en te motiveren, stel ik ook een tijdsdoel in. Ik wil mijn streefgewicht bereiken voor de start van de zomervakantie. Dat is vanaf nu nog 20 weken. Dit komt neer op 0,75 kg per week afvallen. Dat moet goed mogelijk zijn, toch??

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge