Battle Royal Bordspel

Battle Royale – Last one Standing

Identity Games, Nederlands bordspellen ontwikkelaar, lanceert 3 juni hun gloednieuwe hit: Battle Royale! Dit unieke spel is gebaseerd op de populaire ‘last one standing’ hype, bekend van videogames, series en films zoals Squid Game, Fortnite en The Hunger Games. Battle Royale haalt kinderen en volwassenen weg van hun beeldschermen en brengt ze samen aan de speeltafel.

Over het spel

In Battle Royale strijden spelers met 100 krijgers tegen elkaar om de overwinning. Door ontploffingen wordt het bord steeds kleiner en blijven er steeds minder krijgers over. Duw krijgers het ravijn in, laat ze ontploffen en versla je tegenstanders in een battle royale. Het licht strategische bordspel houdt de spanning tot het einde vast.

battle royal - last one standing

Bordspellen als alternatief

Battle Royale gaat over meer dan alleen maar winnen. Het spel stimuleert ook strategisch denken, sociale vaardigheden en plezier. Kinderpsycholoog Ger Ramakers beaamt de voordelen van bordspellen: “Kinderen hebben een gezond menu van vrijetijdsactiviteiten nodig, waaronder spelletjes. Bordspellen lijken op wat kinderen leuk vinden op het internet, maar dan zonder eventuele negatieve bijwerkingen.”

Van videogame naar bordspel

Identity Games speelt met het nieuwe spel in op de wereldwijd bekende ‘Battle Royale’ trend. (On)vrijwillige deelnemers strijden tegen elkaar en eindigen met slechts één gelukkige overlevende. De rest wordt ‘geëlimineerd’. Jeroen Nugteren, algemeen directeur van Identity Games vertelt: “Met dit spel willen we een gezonder alternatief bieden voor kinderen en volwassenen die fan zijn van videogames, series en films. Even weg van de digitale wereld, samen spelen en praten, terwijl kinderen bovendien spelenderwijs belangrijke vaardigheden ontwikkelen en doorgaans meer plezier ervaren dan online.”

Met Battle Royale lanceert Identity Games een bordspel dat niet alleen leuk is, maar ook een bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Het spel is vanaf 3 juni verkrijgbaar in spellenspeciaalzaken, speelgoedwinkels en online voor €24,99. Het spel is nu al beschikbaar als pre-order bij Bol.

Releasedatum: 3 juni 2024
Leeftijd: 8+ jaar
Spelers: 2 – 4 spelers
Speelduur: 30 minuten
Consumentenadviesprijs: € 24,99

battle royal bordspel

Vind je bordspellen leuk? Lees ook eens mijn review over Smartgames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge