Smartgames getest: Colour Catch en Atlantis Escape

Wat zijn Smartgames

Smartgames zijn bordspellen, bedoeld om alleen mee te spelen. Je maakt puzzelopdrachten, gericht op logisch nadenken. De opdrachtenboekjes lopen op in niveau, zodat er voor iedereen een uitdaging in zit. Train met Smartgames je geheugen, verbeter je ruimtelijk inzicht en je probleemoplossend denken. Er zijn al smartgames voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook voor volwassenen.

smartgames

Colour Catch

Colour Catch is de nieuwste Smartgame voor kinderen van ongeveer 6 jaar. Wij mochten deze uitproberen, ideaal omdat ik een 6 jarige in huis heb.

Het doel van dit spel is om de dieren te helpen hun avondmaal te vangen. Plaats alle puzzelstukjes op het speelbord zodat alle kikkers, salamanders en insecten de juiste kleur krijgen zoals in de opdracht. De dieren zijn transparant, en veranderen dus van kleur als je ze ergens anders op het gekleurde speelbord plaats. Kun jij alle opdrachten oplossen?

Grappig genoeg trok dit spel vooral de aandacht van mijn 8 jarige zoon, dus eigenlijk niet de doelgroep. Na een korte instructie kon hij zelfstandig aan de slag met de opdrachten. Zelfs voor hem waren sommige opdrachten nog echt een uitdaging. Ideaal dus dat er verschillende moeilijkheidsniveau’s in de opdrachten zijn, zo blijft het spel ook voor oudere kinderen leuk.

smartgames colour catch  smartgames colour catch

Ook leuk om te lezen: Dingen die een moeder zegt in de speelgoedwinkel 

Atlantis Escape

Atlantis Escapeis bedoelt voor kinderen van ongeveer 8 jaar. Ook dit spel mochten wij uitgebreid testen.

Het doel van dit spel is om te ontsnappen uit Atlantis. Zoek met behulp van de puzzelstukken de kortste weg vanaf de hoogste toren naar de haven, waar een schip op je ligt te wachten. Er zijn 60 verschillende opdrachten, oplopend in moeilijkheidsgraad.

Dit spel viel bij allebei mijn jongens in de smaak, waarschijnlijk omdat het wat meer lijkt op de blokkenvormen van bijvoorbeeld lego en minecraft. Wederom vind ik het ideaal dat er verschillende moeilijkheidsgraden zijn, zodat zowel mijn 6-jarige als mijn 8-jarige een uitdaging vinden in dit spel.

smartgames atlantis escape

Smartgames

Speelgoed van het Jaar

Allebei deze spellen van Smartgames zijn genomineerd voor speelgoed van het jaar. Colour Catch in de categorie 6 tot 7 jaar, en Atlantis Escape in de categorie 8 tot 9 jaar.

Speelgoed van het jaar is een jaarlijks terugkerende verkiezing, bedoeld om ouders te helpen kiezen uit het grote aanbod speelgoed. De genomineerden worden gekozen door een vakjury, maar uiteindelijk bepaalt de consument de winnaar.

Vanaf 11 september tot 3 november kan iedereen in Nederland stemmen op zijn of haar favoriete speelgoed via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Wie gaat stemmen, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge