Dagje uit met kinderen: Julianatoren

In de bossen bij Apeldoorn vind je een van de leukste pretparken van Nederland, speciaal voor kinderen tot 10 jaar. Ik heb het natuurlijk over Julianatoren.

Julianatoren

Qua oppervlakte is Julianatoren niet heel groot. Maar omdat alle attracties dicht op elkaar, onder en boven elkaar gebouwd zijn, vind je er toch wel 60 attracties! Veel kinderen zullen ook de park mascottes kennen van tv: Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en de muizen Jul en Julia. Het hele park heeft een muizenthema. Overal vind je afbeeldingen van muizen en kaas terug.

Attracties

Alle attracties in dit park richten zich op (kleine) kinderen. Zo zijn er veel attracties waar kinderen al vanaf 90cm alleen in mogen. En vrijwel alle attracties zijn onder de 90cm met begeleiding te doen.  Zelfs voor de allerkleinsten is er dus genoeg te doen, wat in de meeste andere pretparken zeker niet het geval is.

De nieuwste attractie in het park is de Cas de Ranger experience, een soort van survival/klim parcour voor kinderen, met opdrachten en vragen. En overal de afbeelding van Cas de Ranger, de nieuwste mascotte van het park.

Er zijn ook enkele attracties voor de grotere kinderen, waaronder de botsauto’s en de zwevende piraat. Maar ik kon merken dat mijn zoon van 8 zich tot wat minder amuseerde dan de vorige keren dat we dit park bezochten. Waarschijnlijk is hij er te oud voor aan het worden.

De attracties staan heel dicht bij elkaar, en soms zelfs onder/boven elkaar. Dit maakt het park heel compact en overzichtelijk. Iets oudere kinderen zouden er makkelijk alleen kunnen rondlopen. Heel prettig vind ik dit.

Verborgen attracties

Ik ben al meerdere keren in Julianatoren geweest, maar toch ontdekte ik de laatste keer een nieuw gebiedje. Bij de wc’s bij de ingang loopt een tunnel onder het restaurant door. Misschien dom, maar ik had altijd aangenomen dat als je door die tunnel liep, je achter de grote glijbaan in het park uitkwam. Maar dat is dus niet zo. Je komt in een grote soort partytent, waar je een aantal kleine attracties vind. Onder andere en klein klimrek, een ruimteschip en een spookgrot. Tegen betaling kun je er ook een echte 3D-simulator ervaren.

Het was in deze tent erg rustig, terwijl de rest van het park best druk was. Weinig mensen weten deze attracties dus te vinden, maar jij nu wel!

Koop hier je kaartjes voor Julianatoren met een beetje korting

Horeca

Er zijn verschillende punten waar je wat te eten en te drinken kunt halen in Julianatoren, variërend van een volledig restaurant tot een suikerspin kraam. De meeste van deze horecapunten zijn niet dagelijks open, of alleen tussen bepaalde uren. Zeker in het voor- en naseizoen is er veel dicht. Het restaurant, snackbar en pannenkoekenhuisjes zijn wel altijd open.

Handig om te weten

  • parkeren is gratis bij Julianatoren
  • aan de kassa betaal je €25,- voor alle bezoekers van 2 jaar of ouder. Kinderen van 0 en 1 jaar zijn gratis.
  • alle shows in het park, ook die van thomas de stoomlocomotief of Sinterklaas, zijn bij de entree inbegrepen
  • In het voor- en naseizoen is Julianatoren niet elke dag open. Kijk hier voor de actuele openingstijden

 

Liever een ander dagje uit? Lees ook eens: Uit met kinderen, dagje Drievliet

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge