Berkensap van Abies Lagrimus

Enige tijd geleden mocht ik via Sampleo een fles Berkensap van Abies Lagrimus testen en proeven. Ik was er nog niet aan toe gekomen om er een reveiw van te schrijven.

Over Berkensap

Berkensap is het hars afkomstig van de berkenboom. Het is een lichtzoete, waterige vloeistof. Het kan voornamelijk in de lente en zomer geoogst worden. Het verzamelde sap kan gedronken worden als een vruchtensap, of verwerkt in andere dranken en maaltijden.

Velen geloven dat Berkensap helende eigenschappen heeft. Het zou ontsmettend werken, en tegen parasieten, brandenwonden en jeuk. Sommigen zeggen zelfs dat het haargroei stimuleert.

 

Abies Lagrimus

Abies Lagrimus is een frans bedrijf, dat berkensap oogst bij de Alpen, en deze pasteuriseert en bottelt, zodat het langer houdbaar is. Berkensap uit de Alpen zou een van de meest pure soorten berkensap zijn. Helaas is het merk niet in Nederland verkrijgbaar. Je kunt het op sommige plekken in Belgie krijgen, en via de webshop bestellen.

Testen

Ik kreeg een 750ml fles thuisgestuurd, met een klein informatief flyertje. Helaas was de flyer in het Engels, en de website van Abies Lagrimus volledig in het Frans. Het was dus nogal puzzelen wat precies de bedoeling was.

Op internet kon ik vinden dat berkensap vaak als een kuurtje gedronken wordt, dan drinkt men een maand lang elke dag 100 tot 200 ml van de vloeistof. Aangezien ik maar 1 fles ontvangen had, besloot ik om er een kuur van 1 week van te maken. Gedurende 1 week dronk ik elke ochtend ongeveer 100ml.

Mijn mening

Ik vind eerlijk gezegd het berkensap niet zo lekker. Het is een beetje smakeloos en weeig. Als je het koud drinkt, is het beter te doen, maar nog steeds niet super. Qua smaak lijkt het een beetje op kokoswater. Dat lust ik ook alleen als het heel koud is.

Van die zogenoemde gezondheidseffecten heb ik helemaal niets gemerkt. Ik geloof best dat het een heel gezond sapje is, maar waarschijnlijk heb ik er gewoon te weinig van gedronken om er echt iets van te merken.

Het was leuk en interessant om eens te proeven en te proberen. Ik zou het namelijk niet zo snel zelf in de winkel gekocht hebben. En na deze test weet ik ook dat ik dat niet ga doen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge