Cadeau ideeën voor een jongen van 11

Hij wordt 11

Een paar weken geleden werd mijn oudste zoon 11. En 11 is nogal een rare leeftijd. Je bent te oud voor de “kleintjes” , maar ook nog te jong voor de “groten”.  En zo is het ook met cadeaus voor je verjaardag.  Te oud voor het speelgoed, maar te jong voor een volwassen cadeau. Wat geef je nou een jongen van 11?

Dit zijn de dingen waar mijn zoon heel blij van werd:

 

Baby Yoda

LEGO Star Wars Het Kind Baby Yoda - 75318

Boys wil be boys. Hoe groot ze ook worden, lego blijft een favoriet. Ga dan wel voor de wat grotere, ingewikkeldere sets zoals deze Star Wars Baby Yoda.

 

Games

Pokémon Let's Go, Eevee! - Nintendo Switch

Je kunt er bijna niet omheen in deze digitale tijd. Jongens van 11 gamen graag. Mijn zoon speelt graag online games zoals Fortnite, maar ook de Switch gaat regelmatig aan. Voor zowel PC, Playstation en Switch zijn veel verschillende games te krijgen. Vraag vooraf wat voor soort games de jongen leuk vind, om teleurstelling te voorkomen. Mijn zoon werd blij van deze Let’s Go Eevee voor de Switch.

 

Pokemon

Om in dezelfde sferen te blijven: Alles van pokemon is nog steeds een grote hit. Zo kreeg mijn andere zoon van 9 al een charizard-knuffel. De oudste kreeg een luxe set pokemon kaarten waar ook een coole figurine bij zat. En het mooie van pokemon kaarten: je kan er nooit teveel hebben en dubbelen zijn niet erg. Een cadeau wat iedereen kan kopen, zelfs die oudtante die niet goed weet wat het is 😉

 

Boeken

Ik geef het eerlijk toe: mijn zoon van 11 leest niet graag. Toch zijn er een aantal boekenseries waar hij wel fan van is. Deze geef ik hem dan ook graag, om toch een beetje te stimuleren dat hij wat vaker een boek oppakt. Hij houdt vooral van stoere verhalen, met veel actie en veel plaatjes in het boek. Eigenlijk zijn het net geen / net wel stripverhalen.

Geld

Ja, het is een beetje een saai cadeau. Ik geef zelf liever ook geen geld. Maar jongens van 11 worden hier heel blij van. Soms sparen ze voor een groter doel, maar veel vaker gaat het op aan pokemonkaarten, fidget toys of Vbucks.

Buiten speelgoed

Jongens van 11 hebben heel veel energie. Geef hem daarom eens een cadeau waar hij lekker actief mee buiten kan spelen. Een step, skateboard , of deze coole inlineskates!

Ontdekken

En dan heb je nog de jongens van 11 die het liefst de héle dag buiten zijn. Voor die jongens heb je een cadeau nodig waarmee ze de wereld om zich heen kunnen ontdekken:

 

Heb je zelf nog aanvullingen op deze lijst? Laat het weten in de comments.

Groetjes Wendy

 

 

Ook interessant: Goedkope schoencadeautjes voor jongens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge