De Koningsdag TAG

Vandaag mag ik weer een leuke TAG invullen. Door Xarifa van Xaar’s Wereld ben ik getagd in de Koningsdag TAG. Perfecte timing, zo tussen de koningsspelen en Koningsdag!

Koningsdag TAG

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Dat is nog uit de tijd dat het nog koninginnedag dag was. Heel vroeg op staan, en dan met het hele gezin vóór de drukte naar de vrijmarkt. Lekker struienen op zoek naar de beste koopjes. Sinds die tijd spaart mijn vader al Grolsch spulletjes, en nu nog steeds zoek ik daar onbewust naar op elke rommelmarkt.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Het is een super vrolijke dag, er heerst altijd een goede sfeer. En op de rommelmarkt/vrijmarkt kun je soms leuke koopjes scoren. Ik HARTJE koopjes!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Voor mijn kinderen probeer ik altijd wel een oranje shirt te hebben. Zeker met de koningsspelen op school is dat leuk, dan is bijna iedereen in het oranje. Voor mezelf heb ik geen oranje kleding, maar sinds dit jaar wel een oranje bloemenketting en gek hoedje.

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

De school van mijn kinderen doet mee ja. De jongste groepen doen oud hollandse spelletjes op het plein, de oudere groepen gaan naar het sportveld voor workshops en clinics. En er zijn natuurlijk ouders nodig om te helpen. Ik klaag daar wel over, maar stiekem vind ik het hartstikke leuk om te doen.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

De liefde voor kopen op de vrijmarkt zat er bij mij al vroeg in, het was echt onze koninginnedag traditie. Toen ik wat ouder werd heb ik wel een paar keer geprobeerd te verkopen, maar dat was geen groot succes. Dit jaar ga ik voor het eerst met mijn oudste zoontje op een kleedje verkopen. Ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Doe mij dan maar een oranje tompouce. Ik drink bijna nooit alcohol, en zo’n ouderwets drankje als oranjebitter lust ik ook gewoon niet.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Dan wachten we thuis tot het droog is, en gaan dan tussen de buiten door de festiviteiten opzoeken. De hele dag thuis zijn als ik weet dat er zoveel leuks te doen is, daar wordt ik onrustig van.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Ezeltje prik je

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Ik vind het altijd wel heel verleidelijk, die reclames waarin ze gouden bergen beloven. Maar €15 voor een lotje vind ik gewoon te duur.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Ik zou alle koninklijke juwelen en kleding aanpassen en uitproberen!

 

 

Bij deze wens ik jullie allemaal alvast een hele leuke (droge) koningsdag toe. En ik geef deze TAG door aan Angeliek van kus terug 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge