Hoe overleef je de koningsspelen – vijf tips

De koningsspelen, ze komen er weer aan. Voor veel kinderen een feest, voor veel ouders een verschrikking. Want om een leuke dag te organiseren, hebben scholen hulp nodig van ouders. Véél ouders. Morgen is het weer zover. Ben je een van de ‘gelukkigen’ die mag helpen dit jaar, hierbij vijf tips om de dag te overleven:

  1. Geef jezelf zo snel mogelijk op.

De meest enthousiaste ouder krijgen de leukste taakjes. En als je zelf mag kiezen: probeer bijvoorbeeld het pauze moment of de catering (o.i.d.) te regelen. Dan loop je niet heel de dag met een groepje stuiterende kinderen om je heen.

2. Zorg dat je vooral NIET je eigen kind in je groepje hebt.

Heb je toch een groepje kinderen om te begeleiden, zorg dan vooral dat je eigen kind hier niet bij zit. Je kind zal het geweldig vinden dat je er bent, en volledig aan je vastgeplakt zitten de hele dag. Bovendien is het moeilijk orde houden als de andere kinderen merken dat je eigen kind niet eens naar je luistert 😉

3. Ken de planning/route

Niks is zo verschrikkelijk als uitvogelen waar je heen moet, en tegelijkertijd orde proberen te houden. Door je vooraf goed voor te bereiden kan je heel wat stress voorkomen. De meeste scholen werken met een tijdschema, probeer hiervan een kopietje te regelen. En als er een plattegrond is, nog beter. Weten waar je welke activiteit kan vinden is een must, zo voorkom je dat je groepje alle kanten op gaat rennen.

4. Dos je zelf lekker uit in oranje/rood/wit/blauw.

Ga lekker all-in met je oranje outfit. Je komt er zelf helemaal van in de feeststemming, en de kinderen denken meteen dat jij ‘die leuke mama’ bent. Bonuspunten als je sminck meeneemt om de kinderen ook van vlaggetjes te voorzien.

5. Go with the flow

Werken de tips niet, en heb je toch een verschrikkelijke dag? Blijven ademen. Maak je vooral niet te druk. Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Het is maar 1 ochtendje, dat kun je wel aan toch? De juf heeft élke dag 25 van die drukke kinderen om d’r heen.

 

Ik ga morgen gezellig helpen met de koningsspelen op de school van mijn kinderen. En jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge