Getest: Servero 100% Appelmoes

Een van de voordeeltjes van mijn job is dat ik af en toe nieuwe producten mag proeven. Vorige week kreeg ik bijvoorbeeld een proefpakketje Servero 100% Appelmoes.

Servero 100% Appelmoes

Waarschijnlijk heb je de reclames wel gezien. Servero heeft een nieuwe appelmoes op de markt gebracht, zonder toegevoegde suikers. Het bevat alleen appel, en verder niks. Dus ook geen (chemische) zoetstoffen, conserveringsmiddelen of andere rommel. En dit alles met behoud van de friszoete smaak die je gewend bent van appelmoes.

Hoe doen ze dat? Door alleen zoete appelrassen te gebruiken, en een andere manier van bereiding. De appels worden minder lang verhit, hierdoor blijft de smaak van de appel beter behouden en is het niet nodig om suiker of iets anders toe te voegen.

Servero 100% Appelmoes is te krijgen in de varianten Original, Biologisch en Met Stukjes, in potten van 345 gram.

servero 100% appelmoes

Wat vind ik er van?

Ik kan niet anders dan toegeven: Servero 100% Appelmoes smaakt gewoon prima. Zoals appelmoes hoort te smaken, zoals ik gewend ben dat appelmoes smaakt. Helemaal niets mis mee. Lekker friszoet, met een zurig nasmaakje.

Mijn enige aanmerking gaat over de variant Met Stukjes. Daar zitten soms ook wat hardere stukjes van de appel door. Bijvoorbeeld een stukje schil of klokhuis. Dat vind ik niet zo prettig eten als de rest van de inhoud gewoon zacht en smeuïg is.

En groot pluspunt is natuurlijk dat er geen suiker en andere toevoegingen inzit. Dit maakt het een iets gezonder alternatief dan gewone appelmoes. Ik kan het dus ook met een gerust hart aan mijn kinderen geven.

Kortom, ik ben best tevreden over deze appelmoes, en hij zal hier zeker vaker op tafel komen!

 

Dit is deel 5 van mijn test themaweek. De eerdere delen kun je HIER teruglezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge