Drie redenen waarom ik van de herfst hou

herfst

Sinds gisteren is het weer officieel herfst. En dat is meteen ook duidelijk door het weer; de afgelopen dagen is het vooral koud en nat. Voor veel mensen een reden om de herfst niet zo leuk te vinden. Maar het is mijn favoriete seizoen. En dit is waarom:

Huiselijke gezelligheid

De herfst is hét seizoen waarin ik weer naar binnen keer. In plaats van urenlang buiten zijn, zoek ik de gezelligheid binnen op. Geurkaarsjes, kaneelthee, samen een spelletje doen of samen onder een dekentje op de bank netflixen. Cocoonen, zoals dat met een mooi woord heet. En hoe harder het buiten waait en regent, hoe fijner het binnen wordt.

Feestdagen in aantocht

De pepernoten liggen inmiddels al weer in de winkel. Heb jij ze al gekocht? Herfst betekend voor mijn dat de feestdagen weer in aantocht zijn. Ik kan bijvoorbeeld heel erg genieten van het Sinterkaasfeest. Maar ook de voorpret voor kerst en oud&nieuw, die net ná de herfst vallen, is voor mij een van de fijne dingen van dit seizoen.

Dikke truien en lange broeken

Ik ben eerlijk gezegd altijd een beetje blij als het kouder wordt. Want ik voel me op mijn best in een dikke trui met een spijkerbroek eronder. Natuurlijk loop ik in de zomer lekker in dunne shirtjes, rokjes en jurkjes. Maar ergens blijft dat toch een beetje ongemakkelijk voelen, en ben ik me heel bewust van mijn lijf. In de herfst kan ik weer fijn wegkruipen in gemakkelijke, dikke truien en vesten. En hoef ik me een stuk minder druk te maken over geschoren ben en gladde oksels.

 

En jij? Hou je ook zo van de herfst? Of is een andere seizoen favoriet? Ik ben benieuwd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge