Een dagje KreaDoe

KreaDoe 2021

Na anderhalf jaar nauwelijks uitstapjes, was ik blij dat ik vorige week samen met mijn moeder van een dagje uit konden genieten. De grootste hobby beurs van Nederland, KreaDoe, hebben we bezocht op donderdag 28 oktober.

Inspiratie

De KreaDoe is de grootste hobbybeurs van Nederland. En dat is te zien. 5 dagen lang is een groot deel van de jaarbeurs gevuld met inspiratie in de meest uiteenlopende hobby’s. Er is vooral veel wol (haken/breien), kralen en kaarten maken. Maar ook onder andere vilt, klei, (porcelein)verf en bakken komen aan bod. Het is eerlijk waar teveel om op te noemen. Echt iets wat je moet ervaren, er is voor iedereen wel wat te vinden.

 

Workshops

Veel mensen gaan echt voor de inspiratie en de koopjes, maar persoonlijk vind ik het leuk om workshops te volgen tijdens de beurs. Het aanbod aan workshops is evengroot als het aantal hobby’s. Haast teveel om uit te kiezen. Er zijn workshops kaarten maken, sieraden maken, bloemstukken, verftechnieken, royal icing, fondant. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar kleine, schattige workshops die ongeveer een half uurtje duren. Even lekker knutselen en dan weer verder struinen op de beurs.

Een persoonlijke favoriet is een workshop van POSCA. Posca staat altijd op de KreaDoe, en vaak ook op andere beurzen zoals de huishoudbeurs. Op de KreaDoe bieden ze altijd een kleine gratis workshop aan, om hun verfstiften uit te proberen. Dit jaar heb ik een houten deurhanger gedecoreerd, maar op een eerdere beurs ook al eens een linnen tasje. Wat ze aanbieden is elke keer anders en elke keer leuk.

Dit jaar hebben we ook een workshop pen versieren gedaan. Echt een projectje wat in 10 minuten klaar kan zijn, maar met een ontzettend leuk resultaat. Een speciale pen hebben we gedecoreerd met kralen en kwastjes. Deze workshop deden we bij de stand van Kralenpen.nl

De buit

Ow, was was er veel leuks te krijgen op de beurs! Jammer genoeg heb ik nog steeds geen geldboom in de tuin, dus moest ik me een beetje inhouden qua aankopen. We hebben drie workshops gedaan, en daar wat leuke dingen gemaakt om mee naar huis te nemen. Verder heb ik nog een paar kleine dingetjes gekocht.

Maar het beste ben ik eigenlijk geslaagd bij MostCutest. Dit was een van de stands die ik per se wilde langsgaan, omdat ik hun producten altijd super leuk vind.
Ze hebben een heel kawaii assortiment, dat is schattige spulletjes voornamelijk uit Japan. Onder andere stationary, diy artikelen, popin cooking en lieve knuffeltjes vind je hier. Helemaal leuk!

Op de beurs kocht ik een pokemon snack pakket, met een aantal japanse pokemon snackjes/snoepjes. Een reviewtje hiervan volgt nog.  En ook een “suprise”bag: een kawaii tasje, met een aantal leuke goodies die ik zelf mocht uitkiezen.

Mijn moeder kocht hier ook een pakketjes om lucky stars te maken, een andere trend uit japan.

Met mijn aankopen van MostCutest ben ik echt wel blij, ik hoop er snel weer wat te kunnen bestellen.

 

KreaDoe 2022

Ik had deze blog al eerder willen schrijven. Als ik hem vrijdag al online had gezet, had jij in het weekend nog een leuk uitstapje kunnen doen. Maar laat schrijven heeft nu een groot voordeel gehad. Ik kan nu wel het leuke nieuws over de KreaDoe 2022 vertellen…..

KreaDoe heeft namelijk bekend gemaakt dat er volgend jaar niet 1, maar 2 edities komen van de leuke hobbybeurs! Naast de traditionele datum eind oktober, komt er in 2022 ook een editie van Dat betekend dat we over al over vijf maanden weer naar de beurs kunnen. Helemaal top!

Meer informatie vind je uiteraard op de website van KreaDoe

 

Ben jij al eens op de KreaDoe geweest? Waarom wel/niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge