Halloween Scare Nights in Plopsaland de Panne

Halloween in Plopsaland

Je kan er bijna niet meer omheen. Als je in oktober een pretpark bezoekt, kom je er Halloween tegen. Maar hoe gaat een kindvriendelijk park als Plopsaland om met deze “enge” feestdag?

 

Overdag

Overdag is Halloween in Plopsaland heel erg kindvriendelijk, zoals je zou verwachten. Door het hele park vind je versieringen, zoals pompoenen, spinnenwebben en spookjes. Verder zijn er enkele kleine optredens, van bijvoorbeeld dansende heksen. Allemaal heel speels en totaal niet griezelig. Dit jaar was er ook de Piet Piraat Halloweenshow in het grote theater.

Je kunt de hele dag gewoon in alle attracties. Op de versieringen na heb je nauwelijks door dat het Halloween is.

’s Avonds

Als het donker begint te worden, verandert de sfeer in het park. Sommige attracties gaan dicht, en de wachtrijen van de scare zones gaan open. De Scare Nights gaan nu echt beginnen!

Het park is op de Halloween avonden tot 22.00 uur open, en je kunt in het donker van bijna alle attracties blijven genieten. Alleen degene vlak naast een scarezone gaan dicht, vanwege veiligheid.

Er zijn dit jaar drie scare zones; Freak Circus, Camping ’t Zonnetje en The Tunnel. Dit zijn afgesloten gedeeltes in het park, met elk een eigen wachtrij. Alle griezels bevinden zich ín deze zones. Je moet dus echt bewust de keuze maken om de griezelzone in te gaan en enge dingen tegen te komen.

Dit vind ik een top systeem. Het maakt het namelijk mogelijk om ook met kleinere kinderen tot laat van het park te kunnen genieten. Je loopt immers geen risico op onverwachtte engerds.

Er is een uitzondering. Naast de drie afgesloten scare zones is een vierde, vrij toegankelijke zone: Lumberjacks. Op dit kleine gedeelte van het park kun je zelf gewoon in en uit lopen, maar lopen ook de zombie houthakkers vrij rond. Het is er een beetje extra eng gemaakt met licht-, en geluidseffecten.  Maar ook dit gedeelte is te ontwijken, het is geen doorgaande route zeg maar.

Alle zones waren dit jaar inbegrepen in de toegangsprijs, je had er geen apart kaartje voor nodig. Volgend jaar kan dit anders zijn.

 

Ook interessant: Uit met kinderen, een dagje apenheul

 

Ooordeel

Halloween Scare Nights in Plopsaland is net zo kindvriendelijk als je zou verwachten. Alles wat echt openbaar is, is afgestemd op de doelgroep van Plopsa. Alle griezels en engerds komen pas ’s avonds te voorschijn, en zijn grotendeels afgeschermd.

Zelf ben ik niet de scare zones ingeweest, ik ben persoonlijk niet zo’n fan van griezelen. Dus hier kan ik geen oordeel over geven.  Is er toevallig iemand van mijn lezers die er wel in geweest is?

 

Omdat het op dit moment herfstvakantie is in Belgie, is er deze week nog KetNet Halloween in het park. Geen avondopeningen meer, maar overdag wel een aantal spookachtige optredens voor kinderen. Ook de Piet Piraat Halloweenshow is dit weekend nog te bezoeken. Meer informatie vind je uiteraard op de website van Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge