Popin Cookin: Zelf snoep maken

Zoek je nog een leuke DIY om met je kinderen te doen? Probeer dan eens Popin Cookin

Wat is Popin Cookin

Popin Cookin komt uit Japan. Met deze D.I.Y. kits maak je je eigen snoepjes en koekjes. Met poeder, water en diverse molds/vormpjes maak je bijzonder uitziende etenswaren die je op kunt eten. Maak bijvoorbeeld zelf sushi, hamburger of panda koekjes.

Zelf aan de slag

Al een aantal maanden geleden kocht ik twee Popin Cooking kits via MostCutest.nl . De meeste kits van popin cookin zijn kawaii; oftewel schattig. Met twee zoons was het nog een uitdaging om kits te vinden die de jongens leuk vonden. We kozen uiteindelijk voor Pokemon en ijsjes.

popin cookin

De kits

De pokemon kit ziet er vrij simpel uit. Het bevat een mold/vormpje , een aantal lollystokjes en twee zakjes met kneedbaar snoep. De ijsjes kit iet er wat ingewikkelder uit. Hierin zitten onder andere twee zakjes mix, een spuitzak en mini-ijshoorntjes. We wilden snel aan de slag.

 popin cookin kit

 

Maar….. De instructies zijn in het japans….. Er staat wel plaatjes op, en daar kom je ook wel een heel eind mee. Maar wij vonden het best lastig. Gelukkig bied de youtube pagina van MostCutest uitkomst: hier vind je filmpjes van de meeste kits die ze verkopen.

Na bestudering van de filmpjes bleek het eigenlijk heel simpel te zijn, en hadden we in no time de leukste snoep creaties gemaakt.

popin cookin maken  

De smaak

Nadat de gemaakte snoepjes uitgebreid op de foto zijn gezet, was het tijd om van onze creaties te genieten. En ik kan je zeggen; het was Zoet. Echt heel zoet :-). Ietsjes te zoet naar mijn smaak, maar de jongens hebben er van genoten.

Er zit dus waarschijnlijk veel suiker in (geen idee hoeveel, want ingredientenlijst in het japans…). Maar wel een pluspunt is dat de sets van het merk popin cookin geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleurstoffen bevatten.

ijsjes popin cookin

Eindoordeel

Wij vonden het heel leuk om eens een keertje te doen. Met de twee sets samen zijn we ongeveer een half uurtje bezig geweest. Het is niet te ingewikkeld, en precies lang genoeg voor de aandachtspanne van mijn kids.

Ik kon nergens een leeftijdsindicatie vinden, maar ik zou het niet aanraden voor kinderen jonger dan een jaar of zes. Er zitten namelijk wel kleine onderdeeltjes bij, en het is ook best wel een priegelig werkje.

Ook aan de slag met Popin Cookin? Hier kun je de sets kopen. De pokemon versie hebben ze helaas niet meer, maar ik zag nog wel eentje met dino’s als je een iets stoerdere set zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge