Het is 2021: Welkom terug

2021

En toen was het ineens 2021……

Wat een raar jaar is 2020 geweest. Dit had niemand zien aankomen denk ik. Het jaar leek eindeloos te duren, en ging tegelijk razendsnel voorbij. Geen uitstapjes, veel minder gezelligheid, beperkingen, werkdruk en stress. Maar gelukkig ook veel tijd met het gezin.

Ik heb hierdoor de afgelopen maanden geen inspiratie gehad om te bloggen. Maar er is toch iets magisch aan de start van een nieuw jaar. Het gaat weer kriebelen, en ik wil toch weer regelmatig wat van me laten horen. Zin in!

Plannen voor 2021:

Het leven laat zich niet plannen, daar zijn we denk ik met zijn allen dubbel en dwars achter gekomen dit jaar. Daarom dit jaar geen lijstje met doelen, plannen of goede voornemens. Die komen toch nooit uit 😉

Wat dan wel? Ik weet niet goed hoe ik het moet noemen. Een intentie? Een gevoel is het vooral. Ik heb heel sterk het gevoel dat ik me dit jaar moet richten op blijdschap en geluk. Dingen doen die me gelukkig maken. Om anderen gelukkig te maken. Gewoon heel veel positieve dingen dit jaar. Een vrolijk jaar. Daar ben ik wel aan toe eigenlijk.

Klein geluk: meer tijd

De eerste stappen om dit te bereiken heb ik al gezet. Ik begin dit jaar met vakantie.

Omdat we toch nergens heen konden, had ik afgelopen jaar niet echt vakantie genomen. Wat ik wel heb gedaan, is heel veel uren gemaakt, met een hogere werkdruk, terwijl er thuis ook nog vanalles gaande was. en dat begon me een beetje op te breken. Dus ik heb de uren die ik nog had staan opgenomen, en zit nu ongeveer in het midden van mij drie vrije weken.

Maar ook daarna heb ik voor mezelf meer tijd geregeld. Ik overleg met Mister X en mijn werkgever heb ik mijn contracturen laten verlagen. Ik ga ongeveer 1 dag per week minder werken. Gelukkig is dit financieel ook haalbaar, want het geeft me zoveel rust.

Meer tijd voor mijn kinderen, mijn gezin, mijn hobby’s. Meer tijd om in 2021 lachend het jaar door te gaan!

 

PS. Volg je me al op facebook??

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge