Gratis aan te vragen

We zitten weer in een lockdown. Die waarschijnlijk nog wel een tijdje gaat aanhouden…. Net zoals tijdens de eerste lockdown zijn er weer tal van initiatieven om de thuiszittende kinderen bezig te houden. Ik heb hier een aantal dingen op een rijtje gezet, die in deze corona periode gratis zijn aan  te vragen.

 

Gratis voor kinderen

  1. Superkrachten voor je hoofd – Lockdown Challenge

De schrijver van het boek Superkrachten voor je hoofd heeft een challenge bedacht. Vijf dagen lang krijg je een opdracht via de mail. Vooraf teken je een contract, en als je de vijf opdrachten gehaald hebt win je de prijs.  De opdrachten hebben, net als in het boek, te maken met je hoofd. Bijvoorbeeld hoe je kan omgaan met negatieve gedachten. Je kunt je HIER aanmelden voor de emails, en daar vind je ook het contract om te printen.

2.  Gratis KIDSWEEK

Zolang de scholen dicht zijn, kun je gratis de kinderkrant KIDSWEEK in de bus krijgen. Mijn kinderen krijgen op school al nieuwsbegrip, en dit sluit daar mooi bij aan.

Het is een proefabonnement, dat automatisch stopt als de scholen weer open gaan. Waarschijnlijk wordt je wel gebeld met een aanbieding of je betalend lid wilt worden…  HIER aan te vragen.

 

3. Gratis Kinderfilms bij Pathe Thuis

Net als tijdens de eerste lockdown geeft Pathe Thuis elke dag een  kinderfilm weg. Van 14 t/m 27 januari is er elke dag een andere film gratis te huren. Je hebt hier voor wel een gratis account nodig bij Pathe Thuis. Elke dag kun je via hun social media vinden welke film er te kijken is. Tip: als je klikt op “bekijk later” heb je 30 dagen de tijd om de gratis film te bekijken.

 

4. Wandelroutes in Zuid Holland

Even lekker naar buiten, maar geen idee waar naartoe? HIER kun je vijf wandelingen downloaden door de zuid hollandse natuur. De wandelingen zijn tussen de 5 en 15 km lang, prima te doen met kinderen dus. Als je zoekt op de site van zuidhollandslandschap vind je nog meer gratis wandelroutes.

boswandeling

5. #blijfthuis Doekboek voor kinderen

Bij uitgeverij Lannoo kun je een doekboek downloaden vol met kleurplaten, puzzels, tekenopdrachten en meer. Het doekboek is wel 44 pagina’s, dus daar is je kind wel eventjes zoet mee.

 

6. Gratis Eboeken bij Bol.com

Voor abonnees van Kobo plus heeft bol.com een leuke actie. Je kun nu 20 verschillende eboeken (ebooks?) voor kinderen downloaden voor maar 1 cent! Voor alle leeftijden zitten er boeken tussen, echt niet alleen voor kleine kinderen. Hier vind je de boeken en meer informatie over de actie.

gratis ebook

7. OERRR winterpakket

Oerrr is de jeugdafdeling van natuurmonumten. Elk seizoen kun je er een klein pakketje aanvragen met tips en activiteiten om met je kind naar buiten te gaan. Op dit moment is via deze link het winter pakket aan te vragen.

 

Gratis voor jezelf:

  1. Basiscursus Fotografie

Bij Zoomacademy.nl kun je nu online gratis de Basiscursus Fotografie volgen. Je leert o.a. over compositie, belichting en het instellen van een camera. Hier kun je je aanmelden.

gratis cursus fotografie

2. Puzzelboekje van Puzzelbrein

Als je er in het afgelopen half jaar geen hebt aangevraagd, kun je een puzzelboekje van Puzzelbrein op de mat krijgen. Met de puzzels in het blad zijn prijzen te winnen. Je moet helaas wel toestemming geven dat puzzelbrein je per telefoon mag benaderen met een aanbieding….

3. Harlequin e-books

Voor als je eventjes tijd hebt, tussen het lesgeven, thuiswerken en huishouden door. Bij Harlequin kun je 8 verschillende e-books gratis downloaden. Zomaar, zonder account of gegevens invullen.

 

Aanvullen

Natuurlijk kan ik niet in mn eentje het hele internet afspeuren. Heb je zelf nog een leuke gratis actie gevonden? Zet hem er dan zeker bij, hier in een reactie of op een van mn socials. Zo helpen we elkaar de lockdown door.

9 Comments

  1. Oh, dat is interessant. Ik ga deze ook delen bij vriendinnen met kinderen.
    Kan het zijn dat de link van de bovenste niet goed werkt? Ik kom gewoon op de verkoopsite van bol.com, maar vind daar nergens waar ik me kan aanmelden voor die mails en dergelijke.

  2. Bedankt voor de tip! Ik heb de link aangepast naar de juiste pagina.

  3. Een erg handig blog van je, waar een aantal ouders erg blij mee zijn. Wat zitten er een aantal leuke dingen en doe links tussen. En niet alleen voor de kids die thuis moeten blijven 🙂

  4. Wat een leuke tips allemaal. Het is dat ik helaas geen tijd heb om me te vervelen of iets voor mezelf te doen, maar anders wist ik het wel! 🙂

  5. Leuke tips. Ik werk juist meer dagen sinds de lockdown dus kom totaal niet aan vervelen toen.

  6. Leuke tips, vooral voor bezoekers met kinderen. Ik heb eigenlijk genoeg te doen en verveel me niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge