Verwen jezelf op Blue Monday

Blue Monday

Vandaag is het dus Blue Monday. Deze derde maandag in januari schijnt de deprimerendste dag van heel het jaar te zijn. Dit zou te maken hebben met het feit dat veel goede voornemens nu al mislukt zijn, en onder andere vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Er is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit inderdaad zo is. De dag zou zelfs uit een marketing idee van een reisbureau zijn ontstaan.

blue monday

Verwen jezelf

Mocht je vandaag toch een beetje Blue zijn, een klein dipje hebben of gewoon een blegh-gevoel; dit zijn een paar dingen die je kan doen om jezelf wat beter te voelen:

  1. Verwen jezelf met een eigen spadag

Op dit moment kunnen we nergens heen. Maar ook als het wel kan, een wellness center of een massage is niet voor iedereen een optie. Bestel online een lekker maskertje, scurb, zeep, badolie en andere verwendingetjes. Houd de badkamer heel de dag bezet. Neem een lekker warme douche, en een relaxende voetenbadje. Je zult aan het eind van de dag heerlijk ontspannen zijn met nieuwe energie voor de rest van de week.

2. Verwen jezelf met een dagje helemaal niets.

Ben je niet echt een liefhebber van al die poespas? Verwen jezelf dan met een dagje helemaal niets. Zoek een leuke serie op Netflix en bingewatch alle vier seizoenen. Of hou een filmmarathon met je favoriete films. Misschien wil  je wel eindelijk dat boek lezen dat al maanden op de plank ligt? Trek een comfy onesie aan, zet een pot thee, en krul jezelf lekker op in bed of op de bank. Dit is jouw dag.

3. Verwen jezelf met je favoriete maaltijd

Deze kun je heel makkelijk combineren met de andere ideeen. Bestel of haal van tevoren de ingredienten, zodat je de deur niet uit hoeft. Vul je keuken met de heerlijke geuren van je favoriete recepten. Laat het je extra lekker smaken. Je zult verbaasd zijn hoe goed het voelt om een lekker maaltijd te eten die je zelf met zorg en aandacht hebt bereid. Het hoeft ook helemaal niet een moeilijk recept te zijn, als het maar iets is waar je naar uitkijkt.

4. Verwen jezelf met een dagje creativiteit

Heel veel moeders herkennen dit denk ik wel. Zeker nu we met zn alle moeten thuiswerken en homeschoolen. Die ene hobby die je (lang geleden) hebt opgegeven omdat je er geen tijd meer voor hebt. Probeer het weer een keer. Deze dag is voor jouw creativiteit, laat je helemaal gaan. Geniet van een dagje schilderen of beeldhouwen. Of zet je liever je groene vingers in de aarde? Misschien houd je wel van breien, schrijf je gedichten of fotografeer je graag. Het maakt niet uit waar je interesse ligt, vandaag laat je je creatieve brein zijn gang gaan.

5. Verwen jezelf met een wandeling

Dagattracties en winkels zijn gesloten. Gelukkig kunnen we nog wel de natuur in! Ga eens lekker uitwaaien op het strand, of verdwalen in de duinen. Of misschien houd je meer van de stilte van het bos? De wind door je haren en de stilte van de natuur kunnen een bijna therapeutische werking hebben. Tijdens een wandeling lijken al je zorgen opeens te verdwijnen en blijven je gedachten voor heel eventjes stil.

boswandeling

Voel jij de down op deze blue monday? Hoe verwen jij jezelf graag als je je down voelt?

 

 

Foto’s: Pixabay // De post bevat affiliatelinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge