Een gezonde juffen traktatie

Gisteren hebben jullie al kunnen lezen wat Bradley getrakteerd heeft in de klas. Maar bij een verjaardag op school hoort natuurlijk ook ‘de klassen rond gaan’ en dus een traktatie voor de juffen en meesters.

Een gezonde traktatie?

Op een gemiddelde basisschool zitten ongeveer 8×25 leerlingen. Dat zijn dus zo’n 200 traktaties die de juffen elk jaar voorgeschoteld krijgen. En daar zal genoeg zoetigheid bij zijn.

Zoals ik gisteren al zei, mogen mijn kinderen zelf kiezen wat ze trakteren. En ik was blij verrast toen Bradley een traktatie zonder suiker voorstelde. Een gezonde traktatie kun je het eigenlijk niet noemen. Want het is niet eetbaar! Bradley’s idee was namelijk om pennen te trakteren. Een deftige schrijfpen en een mooie kleurtjespen voor elke juf/meester. Want alle juffen en meesters hebben pennen nodig. Wat een goed idee van zo’n klein manneke!

De traktatie

Natuurlijk ga ik  dan niet zomaar een stapel pennen op een bord kwakken. Er moet wel iets feestelijks van gemaakt worden. Dus plunderde ik de plaatselijke action:

materiaal juffen traktatie

Ik kocht:

  • balpennen
  • gelpennen
  • cadeau lint
  • cellofaan inpakpapier

Gekleurd papier, een schaar en plakband had ik nog in huis.

Het idee was dus om de pennen in setjes van twee leuk in te pakken. Dit is het eindresultaat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind ze zelf ontzettend leuk geworden. Een feestelijk klein cadeautje in plaats van zoetigheid. Top idee Bradley.

Ik haalde mijn materialen bij de action. Maar je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, en bijvoorbeeld bij de bruna of kantoorboekhandel de pennen kopen.

1 Comment

  1. Wat een ontzettend goed en top idee. Ben zelf juf en baal van alle dikke koeken die heel goed bedoeld getrakteerd worden. Je kunt geen nee zeggen tegen de jarige. Maar dit idee zou ik super vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge