Trakteren in de kleuterklas: monster cupcakes

Trakteren op je verjaardag, altijd weer een dingetje. Bradley werd deze week vijf, en mocht dus voor het eerst trakteren op de basisschool;

Kiezen: wat wil je trakteren

Ik ben het type moeder: laat het kind zelf kiezen wat hij wil. Het is tenslotte zijn verjaardag, niet de mijne. Maar het is en blijft een kleuter. De afgelopen paar weken is hij misschien wel 20 keer van gedachte veranderd. Zo af en toe heb ik hem ter inspiratie wat pinterest plaatjes laten zien, omdat hij het zelf eigenlijk niet wist. Ik had al wat minion versieren besteld, omdat dat toch wel een favoriet leek. Maar uiteindelijk zag hij dit plaatje en hij wist: dat moet het worden!

Hip in de klas met deze kindertraktatie. Deze stoere cupcakes zijn heel simpel te maken. Snijd een stukje uit het midden van je groene cupcake voor de tandjes en plak de ogen van het monster op het cakeje. Een monsterlijk lekkere kindertraktatie.  Nog zo’n stoer item voor in de klas? Met dit broodje duikboot maakt je kleine zeker indruk. Dit heb je nodig: Cupcakes (zelfgebakken) Groene kleurstof (eetbaar) Gepofte rijst Decoratie oogjes (eetbaar) Poedersuiker Zo maak je ze: Meng groene kle...

bron: https://nl.pinterest.com/pin/853643304339630255

Cupcakes maken

Ik ben gewend dat Bradley zijn traktatie om 2 uur mee naar huis krijgt, als er een kindje jarig is. Ik wilde de cupcakes graag zo vers mogelijk hebben, dus stond ik op zondagavond nog laat in de keuken. Ook omdat ik niet kan inschatten hoeveel tijd iets kost, en omdat ik de cupcakes in eerste instantie te kort had gebakken. En kleine kindjes half rauwe gebakjes voorzetten is een beetje not done ;-).

Maar goed. Ik ging aan de slag met voedselkleurstof. Daardoor kreeg ik zeer smerig uitziende beslag. De suikeroogjes had ik nog in huis, een tijdje geleden bij de wibra gekocht. En ik had ook nog genoeg fondant over van de verjaardagstaart om wat tandjes van de maken. Eindresultaat:

Felgroen en felblauw beslag. Jammie…..?
Monster cupcakes. Groen, blauw en naturel. Met oogjes van suikerwerk en tanden van fondant.

Trakteren

Eenmaal op school werd er ongeveer een uur feest gevierd voor Bradley. Een feestmuts, allerlei liedjes, op de tafel staan en zelfs een heuse optocht door de school. Geweldig natuurlijk. En toen kwam het traktatie moment. Zelfs de kindjes zijn gewend dat ze eerst alleen mogen kijken, en pas ’s middags het meekrijgen. Nee, zei de juf. Bradley’s traktatie kunnen we meteen opeten, dat maakt het feest extra leuk!

Wat blijkt dus? Ze geeft de traktaties altijd mee naar huis, omdat het vaak bakjes/zakjes vol met snoep/chips/popcorn zijn. Onhandig (want: geknoei) en gewoon teveel. En deze leuke kleine cupcakes was dus precies goed om op te snoepen in de klas.

Conclusie: traktatie geslaagd! Bradley blij, de kindjes blij en zelfs de juf blij!

 

Bij een verjaardag op school hoort natuurlijk ook ‘de klassen rondgaan’, en een traktatie voor de juffen/meesters. Wat Bradley hiervoor had, lees je morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge