Een volle vakantie

Mijn kinderen zijn prima in staat zichzelf te vermaken tijdens de vakantie. Zeker met dit heerlijke weer en een groot zwembad in de tuin. En toch heb ik de neiging om ze bezig te houden. Ik heb dan ook heel veel uitjes en activiteiten gepland deze vakantie:

Gratis of goedkope activiteiten

Op stap met opa en oma

Zoals eigenlijk elke vakantie gaan de jongens ook nu weer een paar nachtjes logeren bij opa en oma. Meestal gaan ze als ze daar zijn ook nog op pad. Vaak een jeugdspeelpark of kinderboerderij, maar soms ook een wat duurder uitje. Eigenlijk niet gratis dus, maar op kosten van opa en oma.

Naar het strand

Gisteren gingen we ongepland naar kijkduin. Slecht idee. We kwamen er om 2 uur smiddags, en we zijn zeker drie kwartier op zoek geweest naar een parkeerplek. Niet gelukt. We hebben het opgegeven, zijn wat gaan eten bij de Mac, en zijn weer naar huis gegaan.

Naar het strand gaan is wel een goed idee, maar moet je plannen. Ga vooral vroeg op pad, en zorg dat je voorbereid bent. Zonnebrandcreme, volle picknickmand, parasol o.i.d. en wat speelgoed. Dan heb je een heerlijk low budget dagje uit.

Wandelen

Gewoon wandelen? Ja, wij gaan wandelen deze vakantie, maar dan wel met een beetje 21ste eeuw techniek. Gewoon wandelen vinden mijn kinderen (en ik zelf ook) al snel saai. Maar als mama d’r mobiel meeneemt, houden ze het úúren vol. Want op mama d’r telefoon staan de apps Pokemon GO en Geocaching. Wandelen 2.0 dus! Door het gebruik van de apps zit er enigszins een rede/doel aan het wandelen, wat het gewoon veel interessanter maakt. En als je Geocaching dan ook nog een schatzoeken noemt, is het helemaal spannend.

Waterpret

Wij hebben nu de luxe van een vrij groot zwembad in de tuin. Maar ook als je dat niet hebt, kun je heel veel leuke waterspelletjes doen. Kijk maar eens HIER voor heel veel inspiratie.

Dagje Dierentuin

Wij hebben een abonnement op Blijdorp. Een dagje blijdorp kost ons enkel €5,50 parkeerkosten. Bovendien krijgen we met de blijdorppas gratis toegang bij twee Belgische dierentuinen. Dat zijn dus ook weer twee uitstapjes die ons weinig kosten.

Medium en High budget uitstapjes

Pretparken

Wij zijn zelf fan van pretparken als het gaat om dagjes uit, met de Efteling, Julianatoren en Slagharen als top drie. En ja, dat is dus een dure hobby.

Ik ben dan ook een fanatiek koopjesjager, en altijd op zoek naar de beste deal. Spaaracties bij de supermarkt gebruik ik vaak, maar ook sites als vakantieveiling en actievandedag zijn favoriet. Bijna dagelijks kijk ik wel of er nog een goede aanbieding is. Nu in het hoogseizoen is 50% korting wel een goeie deal, maar in het naseizoen zijn de echte koopjes te vinden.

Op dit moment heb ik nog geen tickets in huis, en kan ik dus nog niet echt een planning delen. Het enige wat we zeker nog gaan doen, is een mini-break naar Moviepark in Duitsland. Die hebben namelijk een goede aanbieding lopen voor twee dagen entree inclusief hotelovernachting. Dit uitstapjes zal het grootste deel van ons vakantiebudget opslokken, want er zullen vast ook wel een hoop extra kosten bijkomen.

Dierentuinen

Nederland heeft een groot aantal dierentuinen, die allemaal anders zijn van opzet. Het is dus zeker niet zo dat als je er 1 gezien hebt je ze allemaal gezien hebt.

Ook voor dierentuinen zoek ik graag naar koopjes. Met onze blijdorppas krijgen we bij de meeste dierentuinen al korting, en toch zoek ik altijd of het nog goedkoper kan.

Dierenpark Amersfoort wil ik graag bezoeken, want die hebben een leuk dinopark erbij. En ook Ouwehands Dierenpark staat op mijn verlanglijstje, vanwege de panda’s. En ik wilde typen dat die helaas zo ver weg is, maar het blijkt een stuk dichter bij dan ik dacht. #blij

Zoals je ziet heb ik heeel veel plannen voor de vakantie, maar eigenlijk nog niet echt iets concreets. Gevalletje vakantiemodus; we zien wel waar we uitkomen. Zolang het maar leuk is.

1 Comment

  1. Ik was wat aan het struinen en kwam via een oude reactie van jou op mijn blog terecht op jouw oude blog en zo via via bij deze nieuwe stek!
    Leuk om te lezen dat je nog steeds online bent.
    Een hele fijne zomervakantie gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge