Geef een prentenboek cadeau 2024

Geef een Prentenboek cadeau

Een van mijn favoriete acties is vandaag weer van start gegaan. Zoals de naam al zegt: geef een prentenboek cadeau. Een week per jaar is een bekroond prentenboek te koop voor een klein prijsje. Om boeken voor iedereen bereikbaar te maken, en (voor)lezen te stimuleren. Koop een prentenboek (of meerdere) en geef het cadeau aan je kindje, neefje/nichtje, buurmeisje of wie dan ook.

Kom uit die kraan!!

Het boek wat dit jaar in de schijnwerper staat is Kom uit die kraan!!!.  Dit grappige verhaal gaat over het jongetje Bart, wat allerlei kattenkwaad uithaalt op de bouwplaats. Er is vanalles te zijn op de grote illustraties, en het verhaal bevat een verrassende plottwist.

Ik heb dit boek jaren geleden al gekocht, en mijn zoons vonden het altijd geweldig. Ik heb het ontelbare keren voorgelezen aan ze. En ook als beginnende lezers hebben ze er van genoten.

Slechts 2,99

Tijdens de actie Geef een Prentenboek cadeau kun je dit superleuke prentenboek voor slechts 2,99 aanschaffen. Jammer genoeg niet online, je zal er echt voor naar de boekhandel moeten. Gelukkig doen vrijwel alle Nederlandse boekwinkels mee aan de actie, en zelfs een aantal in vlaanderen.

Doneren in de boekhandel

Als je heel graag wilt geven, maar je niet weet aan wie, helpt de boekhandel je! Een aantal boekhandels in Nederland biedt je de mogelijkheid om boeken te doneren. Je kan bij hen een Kom uit die kraan!! kopen en plaatsen op het boekenplankje in de winkel. De boekhandel zorgt ervoor dat alle boeken op dat boekenplankje gedoneerd worden aan een goed doel. Elke boekhandel is hier vrij in. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Nederland een prentenboek cadeau krijgen!

Meer info

Op de website Geefeenprentenboekcadeau  vind je alle informatie over de actie, verkooppunten en deelnemde winkels aan de doneeractie. Neem snel een kijkje, of ren naar de boekwinkel voor dit leuke prentenboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge