Geef een prentenboek cadeau

Binnenkort start een van mijn favoriete acties weer, namelijk Geef Een Prentenboek Cadeau.

Geef een Prentenboek cadeau?

Voor wie het nog niet kent; Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. En om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

En het is weer april, dus ik ga binnenkort rennen naar de boekenwinkel.

Welk prentenboek is het dit jaar?

Vorig jaar was De Gruffalo in de actie te koop voor €2. Ik kocht er een voor thuis, en 1 voor mijn nichtje. Hoewel ik voor de actie nog nooit van de Gruffalo had gehoord, is het zeker te weten een groot succes. Vooral in het begin moest ik dagelijks lezen over dat enge monster. En ook nu, een jaar later, is hij nog steeds favoriet en wordt hij regelmatig uit de kast gehaald.

Dit jaar is er een echte klassieke uitgekozen. Eentje die je misschien zelfs kent van televisie. Het prentenboek van 2018 is Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram.

Raad eens hoeveel ik van je hou gaat over Hazeltje en Grote Haas, die elkaar graag willen laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Echt een heel leuk boek dus.

Iedereen een boek

De vraag is hoe we juist ook de kinderen bereiken die thuis geen boeken hebben en van wie de ouders niet het geld hebben om boeken te kopen. Het antwoord is: DOOR MET Z’N ALLEN KINDEREN BOEKEN TE GEVEN!

Natuurlijk koop je het boek voor je eigen kind(eren). En misschien ook wel een als cadeautje voor je nichtje, neefje, of buurjongetje. Nieuw dit jaar is dat je tegelijk met je aankoop ook een donatie kan doen van €2,- . Je ‘koopt’ dan eigenlijk een extra boek, voor een kind dat thuis geen boeken heeft. Via de samenwerkende boekhandelaren komt dit geld op de juiste plek terecht.

Prachtig initiatief vind ik dat.Want ik ben het er echt mee eens, dat ieder kind toegang tot boeken zou moeten hebben. Ik vond lezen vroeger al geweldig, en wil die liefde graag doorgeven aan iedereen die het hebben wil.

Praktische informatie

De actie Geef een Prentenboek Cadeau begint op vrijdag 6 april, en loopt zolang de voorraad strekt.

In Nederland is het verkrijgbaar in vrijwel alle boekhandels, in vlaanderen doen een bepekt aantal winkels mee.

Kijk op geefeenprentenboekcadeau.nl voor  deelnemende winkels en meer informatie.

 

Ga jij vrijdag ook meteen naar de winkel voor dit leuke prentenboek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge