Getest: De Purpuz Planner

Enige weken geleden mocht ik de Purpuz Planner ontvangen om te testen. Omdat het inmiddels november is, wordt het tijd een nieuwe agenda/planner voor 2018 aan te schaffen. De perfecte tijd om mijn review van de Purpuz Planner online te zetten!

De Purpuz Planner

Wat is de Purpuz Planner? Heel simpel gezegt: een agenda die je helpt je dromen en doelen te behalen. De planner werkt met een bepaalde methode, die ze zelf tools noemen. 8 tools, die je helpen je dromen om te zetten in een bepaalbaar doel, die je helpen plannen en die je laten reflecteren.

Het is, zo zonder voorbeelden, een vrij ingewikkeld verhaal. Als je echter de planner voor je neus hebt, en de aanwijzingen volgt, is het heel helder. Eerst moet je je dromen en doelen opschrijven. Maak ze meetbaar, en bepaal vervolgens welke stappen je moet zetten om die meetbare doelen te behalen.

Elke maand begin je met reflectie en vooruitkijken. Wat heb ik afgelopen maand gedaan, en wat ga ik komende maand doen. Je schrijft je maanddoelen op. Bij elke week heb je vervolgens ruimte om je week to-do’s op te schrijven. Hier schrijf je dus op wat je die week gaat doen om je doelen te behalen. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon al je normale afspraken en dagelijkse dingen in de planner kwijt.

Door de Purpuz Planner dagelijks, wekelijks en maandelijks volgens het stappenplan te gebruiken, zal de planner je helpen je dromen en doelen te behalen.

Werkt het?

Ik heb de Purpuz Planner in september mogen ontvangen. En ben er meteen enthousiast mee begonnen. Helaas, zoals met zoveel dingen, er ook binnen twee weken weer mee gestopt. Ik houd gewoon niets vol :-). Sinds twee weken ben ik er weer mee gestart, omdat ik het toch wel een heel interessant concept vind.

Ik merk ook wel degelijk verschil. Normaal ben ik niet zo van de lijstjes en planningen. Maar als ik in de planner mijn dagdoelen en weekdoelen opschrijf, ben ik veel bewuster mee bezig en krijg ik meer gedaan op een dag.

Ik geloof dus wel dat het werkt. Mits je de Purpuz Planner écht gebruikt zoals hij is bedoelt. En dat vergt veel inzit en discipline. Elke maand weer reflecteren, plannen en bijsturen waar nodig.

 

Eindoordeel

Ik vind de Purpuz Planner prettig werken. Er is meer dan voldoende ruimte om dagelijks afspraken en taken op te schrijven. En het helpt me meer structuur aan te brengen in mijn leven. Of het op de lange termijn ook echt werkt om dromen te behalen? Daar kan ik eigenlijk nog niets over zeggen, maar ik denk van wel, gebaseerd op mijn positieve ervaringen van de afgelopen weken.

Een nadeel van de planner is dat hij een groot formaat heeft. Het is echt een bureau agenda, niet echt geschikt om mee te nemen.

Al met al geef ik de Purpuz Planner een 8.

Lijkt het je wel wat? Zo’n planner die je helpt met je doelen? De Purpuz Planner 2018 is verkrijgbaar bij Bol.com voor 34,99

 

Deze post bevat een gekregen artikel en affiliate links

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge