Update jaardoelen #10

Wauw. 1 november alweer. Nog maar een paar weekjes en dan is 2017 al voorbij. Het is bijna tijd om de balans op te maken van heel het jaar, maar tot die tijd eerst nog even een tussenstandje:

 

Begin dit jaar stelde ik mezelf een aantal doelen. Dit is mijn maandelijkse voortgang update:

Uitleg: Rood = mislukt, oranje = work in progress, groen = behaald

 

Persoonlijk:

 • 10 kilo afvallen Gaat hem niet meer worden. Sinds begin van het jaar ben ik zelfs een paar kilo aangekomen. Het is niet meer mogelijk om binnen twee maanden op een verantwoorde manier zoveel af te vallen.

Huis:

 • het huishouden onder controle krijgen. Soms gaat het goed. Maar meestal niet. Ik krijg er geen vat op.
 • Het huis afmaken qua klussen.¬†Deze geef ik ook maar op. Veel te weinig vooruitgang geboekt de afgelopen maanden, en de komende maanden weinig tijd. Jammer.
 • 2017 dingen de deur uit doen. Vorige maand stond de teller op 1525. Nu op ongeveer 1600. Omdat ik bezig blijf met dingen wegdoen, staat hij nog steeds op oranje. maar ruim 400 dingen in twee maanden? Ik weet het niet….

Blog:

 • een nieuwe naam kiezen, herkenbaar en duidelijk. In maart afgevinkt!
 • eigen domeinnaam. In maart afgevinkt
 • 1000 bezoekers per maand. Ik heb nog steeds moeite om de cijfers te lezen. Maar als ik het goed snap heeft google analytics de afgelopen 28 dagen 985 gebruikers geregistreerd. Zo kom ik er wel ūüėÄ
 • 350 volgers op instagram¬†Vorige maand had ik 111 volgers. Nu 152. Oke, we gaan vooruit. Maar de 350 ga ik niet meer halen denk ik.
 • 200 blogposts¬†Dit is nummer¬†82 op wendy‚Äôs leven. Ik had er 23 op mijn vorige blog, dus het totaal staat op 105.¬† Afgelopen maand weer maar 8 blogs online gezet.¬†Gemiddeld twee per week.¬†Om de 200 nog te halen, moet ik vanaf nu¬†4 blogs per dag¬†produceren. Tja. Dat gaat me dus duidelijk niet meer lukken. Maar omdat ik nog wel blogs online blijf zetten, blijft het getal oplopen en blijft het dus nog een work in progress doel.

Geld:

 • 1000 euro op de spaarrekening.¬†dankzij een belastingteruggaaf en vakantiegeld hadden we meer dan 1000 euro. Na de vakantie is er niets meer van over. Omdat ik nu geen baan meer heb, en ook nog geen uitzicht op een nieuwe baan, gaat het niet meer lukken om het voor 31 december weer op 1000 te krijgen.
 • 500¬†euro verdienen naast mijn baan.¬†Begint dit jaar had ik dit doel gezet op 1000 euro. Tussendoor twee keer naar beneden bijgesteld. Nu geef ik het op. Ik heb gewoon geen energie over om geld-verdien-dingen te doen. Jammer, want we zouden het geld goed kunnen gebruiken.
 • niet meer roodstaan. deze geef ik maar op. Volgend jaar beter….

Fun en overig:

 • op vakantie naar het buitenland. Een hele leuke vakantie gehad begin deze maand. YES!
 • een stedentrip maken. Niet echt een stedentrip, maar een dagtocht naar Londen. Ik reken hem goed!
 • drie pretparken bezoeken. Tijdens de vakantie hebben we Legoland en Disneyland bezocht. Ook zijn we met korting naar blijdorp geweest, en vorige maand naar Safaripark Beekse Bergen. Maar een dierentuin is natuurlijk geen pretpark. Toch vink ik hem al af: Kaartjes voor Julianatoren en de Winterefteling heb ik al in huis, dus dit jaar bezoeken we 4 pretparken.
 • een auto kopen. We gaan niet zo goed met geld om. Sparen lukt niet. Daarom zijn we nu al twee jaar autoloos. Maar ach, er zijn belangrijkere dingen in t leven.

 

Weet je wat het is met die doelen? Aan het begin van elke maand maak ik een tussenstandje. Dan ben ik weer eventjes heel gemotiveerd. Vul ik een vuilniszak met rommel en zet ik spullen op marktplaats bijvoorbeeld. Maar na een paar dagen ebt dat enthousiasme weer weg, en de rest van de maand denk ik niet eens meer aan de doelen.  Op die manier lukt het natuurlijk niet om doelen te behalen.

Doe jij nog aan jaardoelen of iets dergelijks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge