Het grote Telekids Familiefeest

Voor zijn verjaardag had Jayson kaartjes gekregen voor het grote Telekids Familiefeest, en vandaag was dan eindelijk de dag dat we zouden gaan!.

Gisteren deelde ik al DIT filmpje erover. Het Telekids Familiefeest is een groot zing en dans festijn met allerlei telekids televisie helden. Het feest is het allerleukst als je kind ook regelmatig naar de programma’s van telekids kijkt. Dan is het ook echt een feest van herkenning. Maar ook voor kinderen die er nauwelijks naar kijken is het leuk, want het is een spannend verhaal, met leuke meezingers.

De grote show

De show wordt gepresenteerd door Hans en Grietje. Zij moeten de bekende Telekids helden bij elkaar zoeken voor het grote feest. Dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk. Elke keer als er iemand gevonden is, doet hij, wordt er gezongen en gedanst. En er wordt een kaarsje aangestoken op de grote taart. Als alle kaarsjes branden is de groep compleet, en kan het feest beginnen, Dit is dan het einde van de show. Hij duurt ongeveer een uur, en is dus precies lang genoeg voor de doelgroep (circa 2 tot 6 jaar). Ook vind ik dat het een goeie mix is van gesproken stukken en zang/dans.

Nog meer feest

Maar het is niet alleen de show! Het feest gaat verder. In de hal rondom het podium zijn diverse activiteiten, bijvoorbeeld springkussens, pannenkoek gooien en het teken-en-kleur-plein. En als je op tijd binnen bent kun je zelfs een mini-show van Thomas de Trein bekijken. De deuren gaan een uur voor de show open, vanaf die tijd kun je vrij rondlopen door de hal en alles beleven.

Na de show

En na de show gaat de pret nog verder! Zoals verwacht kun je met alle karakters op de foto. Vooral bij de prinsessen stond een lange rij. Ook komen ze allemaal nog een keertje langs in een kleine parade door de hal. Ook kun je nu weer vrij door de hal lopen voor de activiteiten. Neem ook eens een kijkje bij de stand van Stichting Lach voor een Dag. Voor €2,50 kun je daar oud-Hollandse spelletjes spelen, en je steunt er een heel goed doel mee.

Boerderijplein

En alsof het allemaal nog niet genoeg is, kan je daarna nog naar het Boerderijplein. In dit gedeelte van de hal is alle aandacht voor dieren en de boerderij. Je kunt er een minitractor race doen, een ritje op een pony of een meet en greet met de sterren van BibaBoerderij. En er zijn heel veel echte dieren te bewonderen en te aaien. Een hondenshow, konijnen en een kinderboerderij, maar ook gi-gan-tische slakken, een vogelspin en slangen. Voor ieder wat wils dus.

Als je hier alles hebt gezien, dan is het toch echt over met de pret. Dan kun je alleen nog maar door de deur naar buiten 🙂

Praktische Info

De Telekids Familiefeesten worden gehouden in Evenementenhal Gorinchem tijdens het Pinksterweekend. Voor de shows van 4 en 5 juni zijn nog kaarten te krijgen (KLIK HIER), die kosten tussen de €10 en €50 euro, afhankelijk van waar je wilt zitten in de zaal.

Vanaf 1 uur vóór de voorstelling mag je de zaal binnen. En je hebt na de voorstelling ook nog 1 uur om in de hal te lopen. Daarna mag je nog onbeperkt op het Boerderijplein rondkijken. Je kunt dus zelf bepalen hoe lang of hoe kort je binnen bent.

Parkeren is gratis bij de hal, maar reken wel op drukte bij het verlaten van het terrein. Consumpties in de zaal reken je af met consumptiebonnen die je in de hal kunt kopen. De bonnen kosten €1 per stuk, en een frietje of een cola kost 2 bonnen.

 

Wij hebben een hele leuke dag gehad op het grote Telekids Familiefeest. Dus als je nog geen plannen hebt dit weekend, is het een echte aanrader!

 

#11van30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge