Hollandse weken – Wentelteefjes maken

In de klassen van mijn zoons werken ze deze laatste weken voor de vakantie met het thema ‘Holland’. Ze leren dus over de dingen waar Nederland om bekend staat. Klompen, tulpen, windmolens en dergelijke.

Ook leren ze over hollands eten. In de klas van J hebben ze een pannenkoekenrestaurant, en een keer echte pannenkoeken gebakken. In de klas van B staat een frietkraam, en hebben ze zelf mayonaise en patatjes gemaakt.

En toen kwam van de week ineens de vraag ‘Mama wil je wentelteefjes maken?’ Tijdens een kringgesprek over Hollands eten is dat blijkbaar ter sprake gekomen, en verschillende klasgenootjes zeiden dat ze het zo lekker vonden. En dan is mama de beroerdste niet, want het recept voor wentelteefjes is snel en makkelijk. Mijn favoriete soort recept. 🙂

 

Benodigdheden

Voor 4 wentelteefjes heb je nodig

 • 4 (oude) boterhammen
 • 1 ei
 • 300ml melk
 • 1 theelepel kaneel
 • beetje boter
 • (poeder)suiker

Bereiding

 1. Meng het ei, de melk en de kaneel goed door elkaar.
 2. Haal de boterhammen een voor een door het mengsel
 3. Giet het overgebleven mengsel over de boterhammen, zodat ze goed doordrenkt zijn
 4. Verwarm een koekenpan met een klontje boter. Voor het beste resultaat moet de pan goed heet zijn (net als bij pannenkoeken mislukt de eerste meestal omdat de pan niet heet genoeg is)
 5. Bak de boterhammen op hoog vuur tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
 6. Leg je wentelteefjes op een bord en strooi er naar smaak wat (poeder)suiker over heen.
Tips:
 • Ik vind het zelf altijd lekker om een zakje vanillesuiker door het beslag te mengen. Maar ik ben dan ook een grote zoetekauw….
 • Als je wilt kun je eerst de korstjes van de boterhammen afsnijden. Je krijgt dan geen hard, krokant randje aan je wentelteefjes.

 

En wat vonden mijn kinderen van die oud Hollandse wentelteefjes? J (die er om gevraagd had) heeft alles opgegeten, maar gaf achteraf toe dat hij ze eigenlijk niet zo heel lekker vond. En B heeft twee happen op en besloot toen dat hij er geen trek meer in had. Oftewel, hij vond ze helemaal niet lekker :-). Voorlopig bak ik ze dus niet meer, maar voor een keertje was het leuk om te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge