Is het al bijna kerst? TAG

Nog maar een paar dagen. De chocolade advent kalenders zijn bijna leeg. Het perfecte moment voor deze Is Het Al Bijna Kerst TAG die ik bij Lief Thuis tekenkwam:

 

Hoelang nog tot het kerst is?

Nog precies een week. Voor mij eigenlijk nog maar 6 dagen, omdat wij het zondag ook al vieren. De enige dag dat iedereen tijd had 🙂

Op een schaal van 1tm/10, hoe erg kijk je uit naar kerst?

Moeilijk. Ik vind de hele kerstperiode altijd heel fijn, maar uiteindelijk valt het vaak enorm tegen. Ik denk dat ik voor een 6 ga. Ook omdat het hele kerst gebeuren ook veel gedoe en stress met zich mee brengt.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Eigenlijk altijd het weekend na Sinterklaas. We hebben een kunstboom, en ik wil graag zo lang mogelijk genieten van de kerstsfeer in huis. Ik haal ook alles pas weg als de kerstvakantie afgelopen is.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Ik ben fan van Amerikaanse stijl bomen. Heel groot, heel veel lichtjes en gewoon heel vol. Maar het liefst wel in een kleurschema, bijvoorbeeld rood/goud of wit/blauw. Een bontgekleurde boom met van alles door elkaar vind ik toch minder.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Heel cliche, maar Last Christmas van Wham blijft toch mijn favoriet. Waar ik ook ben, ik kan het niet laten om mee te zingen.

 

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Duidelijk laten merken dat je het eten niet lekker vind, waar de gastvrouw veel werk aan heeft gehad. Het verpest heel de sfeer aan tafel, en is ook gewoon hartstikke onbeleefd.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meeste uit?

In onze families is er niet echt een gerecht wat traditie is en elk jaar gemaakt wordt. De traditionele kerststol hou ik ook niet van. Vroeger (toen ik nog thuis woonde) vond ik het kerstontbijt met ons gezin heel fijn, maar dat doen we ook al jaren niet meer. Dus eigenlijk heb ik geen favoriet kerstgerecht. Jammer. Misschien wordt het tijd voor een nieuwe traditie!

Wat voor outfit draag jij altijd met kerst?

Ik vind het leuk om me op te doffen voor kerst, maar niet te overdreven. Vaak eindig ik met een net zwart jurkje met wat glitterende feestelijke accessoires.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Dan zijn mijn zoons 31 en 29. Ik zou het fijn vinden om ook dan nog als gezin (misschien met aanhang) aan tafel te kunnen zitten met kerst. Al kan ik me die lieve kleine jochies nu nog niet indenken als volwassen mannen.

Tot slot: Wat geeft jou nou ECHT het kerstgevoel? Heb je een traditie?

Een gevoel is moeilijk in woorden te omschrijven. Het is de sfeer van kerst. Iedereen feestelijk gekleed, lichtjes en versieringen overal en lekker eten op tafel. Het complete plaatje voor het kerstgevoel. En misschien ook wel blije kindersnoetjes bij het openmaken van cadeautjes.

Echte tradities hebben wij niet.

 

Vond je het een leuke tag? Neem hem gerust over, als je maar wel de bedenker vermeld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge