Oh, wat hebben wij een Fijne kerstvakantie

Van de IS-Het-Al-Bijna_Kerst Tag naar een blog the day after kerst. Tja. Eventjes onverwacht een korte blogpauze genomen. Vandaag een kort verslag van mijn kerstdagen:

Woensdag

Eerst was er het kerstdiner op school. De jongens wilden graag stokbrood en minipizza’s mee. Mooi, kost mij weinig tijd. En ineens de ochtend van tevoren wilden ze allebei een overhemd met stropdas. Kon ik alsnog last minute naar de winkel.

De jongste kwam thuis van het diner met zijn nieuwe witte overhemdje bedenkt met chocolade vlekken. Gelukkig heb ik die er allemaal uitgekregen. Anders had het wel heel zonde geweest van zijn nieuwe kleding.

Zaterdag

Ik woon in een dorp. Daar zijn de winkels nooit open op zondag. En met kerst dus ook niet. Drie dagen alles dicht. Op zaterdag moest ik mij nog in de drukte wagen voor de boodschappen en laatste cadeautjes. Gelukkig viel de drukte heel erg mee, niet meer dan een normale zaterdag. Redelijk stressvrij de dag door, alleen het bedenken van ‘wat moet ik in huis halen’ voor drie dagen was lastig. Meestal plan ik maar 1 of 2 dagen tegelijk.

Zondag

Door drukke agenda’s en dubbele planningen was er geen mogelijkheid voor mijn schoonfamilie om met kerst samen te komen. Dus onze eerste kerstdag was al zondag. Wegens de gezondheid van mijn schoonmoeder was het kerstdiner dit jaar bij mij thuis. Voor het eerst moest ik dus alles regelen.

Eerst hebben we ’s middags gezamenlijk geluncht. Heel simpel, met wat broodjes en allerlei beleg. Daarna de cadeautjes uitgepakt, en toen rustig aan begonnen met dingetjes voor het eten. Ik heb het mezelf niet te moeilijk gemaakt, we hebben de gourmet/grilplaat op tafel gezet. Heeft iedereen wat hij lekker vind. Maar ik kon niet inschatten hoeveel ik nodig had, en heb véél te véél in huis gehaald.

Maandag

1e kerstdag. Lekker uitgeslapen en rustig opgestart na de drukte zondag.  Aan het begin van de middag zijn we op visite geweest bij mijn grootouders. Mijn opa en oma zijn zulke lieve mensen. Met kerst staat de tafel vol lekkere hapjes, en vaak ook nog (zelfgemaakte) appeltaart. Ik ga eigenlijk veel te weinig bij ze langs.

Daarna doorgereden naar mijn ouders, om daar kerst te vieren met mijn kant van de familie. Mijn moeder maakt graag een traditioneel kerstdiner, met soep vooraf en allerlei bijgerechten. Maar zij had het zichzelf dit jaar ook makkelijk gemaakt. Als hoofdgerecht had ze namelijk een grillschotel bij de Griek besteld! Reuze goed idee. Iedereen vond het lekker en het scheelde haar veel werk.

Dinsdag

Vandaag geen familie verplichten meer. Een lekkere pyama dag gehouden. Computeren, netflix en spelen met de gekregen cadeautjes. Omdat er van zondag nog veel eten over was, hebben we met zijn viertjes nog een keertje de grilplaat op tafel gezet. Heel fijn om ook met mijn eigen gezinnetje zo’n kerstmoment te hebben. Die houden we er in voor volgend jaar!

Woensdag

Vandaag weer een gewone dag. Vriendlief al vroeg naar zijn werk vertrokken, en hier thuis proberen we het normale ritme weer op te pakken. Straks met de kinderen nog naar de supermarkt, want de kasten zijn aardig leeg. Vooral het ‘normale’ spul, zoals brood en drinken is op. En van de kerst liflafjes is er nog genoeg. Toch moeilijk in te schatten dan ik dacht 🙂

 

Voor de rest van de kerstvakantie hebben we nog niets gepland. Misschien ondernemen we nog wat dingen, misschien hangen we twee weken thuis rond. Net waar we zin in hebben. Hebben jullie grote plannen deze vakantie?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge