Op reis met Maan – kinderboeken van Mo’s Daughters

Is het je wel eens opgevallen? In de meeste kinderboeken hebben meisjes vaak de rol van fee, prinses of zusje van de held. De meisjesrollen zijn beperkt, en geven dus geen realistisch beeld van wat meisjes allemaal kunnen. Gelukkig is er nu een nieuw boekenmerk waar ze dat anders aanpakken. Maak kennis met de meiden van Mo’s Daughters:

Op reis met Maan

Maan is een slim, daadkrachtig, energiek, vindingrijk, handig meisje. Deze globetrotter reist al dromend samen met haar eend de hele wereld rond. En ze is altijd op zoek naar nieuwe ontmoetingen en belevenissen. ’s Morgens wordt ze hongerig wakker met een handjevol zaden als souvenir en kijkt ze al reikhalzend uit naar de volgende reis.

Maan neemt kinderen mee naar een andere wereld. Zij laat zien hoe gaaf het is als je nieuwe culturen en andere mensen ontmoet. En dat je zuinig moet zijn op de natuur. Al reizend komt zij er ook achter dat iedere bestemming weliswaar uniek is, maar dat het belang van vriendschap, familie, liefde en leren omgaan met ups en downs eigenlijk overal hetzelfde is.

De meisjes van Mo’s Daughters

De boekjes van Maan zijn gericht op meisjes vanaf 0 tot ongeveer 6 jaar, en hebben als missie sterke vrouwelijke rolmodellen te laten zien. En het mooie is; ze is niet alleen! Mo’s Daughters heeft een hele serie boekjes, vol met sterke vrouwelijke hoofdpersonen.

Bij Mo’s Daughters gebruiken ze woord en beeld om meisjes groter te maken! Ze brengen meisjes rolmodellen en verhalen die niet de traditionele stereotypes verkopen, maar die meisjes zichzelf laten zijn en het beste in hen naar boven haalt. In de boeken spelen meisjes de hoofdrol, ze gaan er zelf op uit en zijn zelfredzaam. Ze zijn nieuwsgierig, niet angstig, en verkennen de wereld op hun eigen manier. En ze zien er uit als gewone kinderen. Bij Mo’s Daughters geen gekke proporties, onmogelijk dunne middeltjes, geen wimpers tot aan de hemel, geen hotpants of strakke pakjes. Maar meisjes die alles kunnen.

Een van mijn andere favoriete meiden uit de serie is Suus. Suus zal de iets oudere meisjes aanspreken, want ze gaat al naar groep 3. En weetje wat er zo bijzonder is aan Suus? Ze is een échte superheld. Op haar superstep zoeft ze de hele stad door, op zoek naar mensen die ze kan helpen.

Maar er zijn nog 3 andere meiden bij Mo’s Daughters. Elk met hun eigen persoonlijkheid. En allemaal zijn ze sterk, onafhankelijk en bijzonder. De rolmodellen die meisjes zo hard nodig hebben!

Er zijn op dit moment 10 verschillende boekjes beschikbaar, maar er komen er zeker meer. Shop ze hier!  Of natuurlijk bij bol.com of de boekwinkel bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge