kletsblog, update, vanalles wat

Het is alweer twee weken geleden sinds mijn laatste post online kwam. Tijd voor een korte kletsblog dacht ik zo:

  1. Tijdens de herfstvakantie hebben we een kleine pretparktour gedaan. Plopsaland, Drievliet en Toverland, omdat we nog kaartjes hadden liggen en deze parken tijdens het winterseizoen (gedeeltelijk) sluiten. Toverland bezochten we tijdens de Halloween Nights. Ja inderdaad, met onze kids van 6 en 8 jaar. Van tevoren was ik wel in spanning hoe ze het zouden vinden. Gewoon omdat Halloween totaal niet mijn ding is. Maar ze vonden het prachtig. Ze keken met open mond naar de parade, en gingen lachend op de foto met de griezels. De afgesloten scare-zones hebben we over geslagen, omdat daar een veel te lange rij stond, en ze ook nog een tikkeltje enger waren dan de vrij toegankelijke gebieden. Als er interesse is kan ik er wel een blog over schrijven?

2. Hebben jullie ook zo’n last van de wintertijd? Normaal ben ik een paar dagen van slag, maar nu heb ik er al twee weken last van. Slecht slapen, moeilijk mijn bed uit komen, constant moe en eigenlijk heel de dag niks uitvoeren. Winterdepressie anyone? Dat verklaard ook een beetje mijn radiostilte van de afgelopen twee weken.

3. Mijn (hele oude) vaatwasser was al een tijdje aan het kwakkelen. Ik had net een half schone lading voor de twee keer ingeladen, om vervolgens een wasje te willen draaien. Toen mijn (hele oude) wasmachine besloot de geest te geven. En ik was het op dat moment ineens helemaal zat. Al die half kapotte apparaten die het steeds net niet helemaal goed meer deden…… Dus samen met Mister X besloten om ons spaargeld aan te spreken. De nieuwe vaatwasser, wasmachine, koelkast en gasfornuis zijn deze week geleverd. Het kost even een flinke duit, maar het geeft zoveel rust om mij niet meer af te hoeven vragen wanneer het volgende ding kapot gaat.

 

4. Vorige week tot drie keer toe bij de huisartsenpost/SEH gezeten voor Bradley. Hij kreeg op school plotseling last van hevige pijn in zijn rug en zij. Na overleg en controle bij de huisarts werd besloten dat hij maar naar de kinderarts in het ziekenhuis moest voor extra onderzoek. Na een paar kleine onderzoekjes en heel veel geklopt en gevoel werd hij uiteindelijk naar huis gestuurd met een flinke dosis paracetamol. Twee dagen later belde de kinderarts hoe het ging. De pijn was weg, maar omdat Bradley in de tussentijd ook hoge koorts had gehad, wilde de arts hem toch nog een keertje zien. Bezoek nr twee duurde langer. Er werd deze keer ook bloed geprikt, en iets meer onderzoekjes gedaan. En weer werd er eigenlijk niets gevonden, behalve een kleine ontstekingswaarde in zn bloed. En ze zagen afvalstoffen, wat er op wees dat hij te weinig at en dronk. Ja, euhm, eet jij veel als je ziek bent? Open deurtje dus. Een dag later moesten we nog een keer terug, om voor de laatste keer zijn bloedwaarden te laten controleren. Uiteindelijke diagnose? Een heftige reactie op een virus (griep?) en amandelontsteking.

 

Misschien vind je dit ook interessant: Mijn droomleven

5. Vandaag voor het eerst in jaren weer eens een echt gesprek gehad met mijn bejaarde buurvrouw. Ze was gevallen op het achterpad, en ik en Mister X waren de eerste die haar hoorde roepen. Ze had eerst al een tijdje zitten wachten of er iemand toevallig langskwam. Wat zal ze zich hulpeloos hebben gevoeld. Gelukkig was ze niet gewond, maar wel duizelig en flink geschrokken. Uiteraard zijn we bij haar gebleven tot het beter ging, en er een vriendin van haar was gekomen. Tijdens het wachten hebben we wat zitten praten, en ik heb weer veel geleerd over mijn buurvrouw. Ze is zeker niet zo nors en onaardig als ik lange tijd dacht.

6. Vorige week las ik bij Marstyle een blogje over manifesteren met een cycling methode. Ik ben best wel ge├»nteresseerd in het hele concept “manifesteren”, en lees er regelmatig over. Deze methode kende ik nog niet, en besloot hem op mijn eigen manier te gaan proberen. En je kan er in geloven of niet, maar na ongeveer anderhalve week bezig te zijn heb ik al wat van mijn lijstje kunnen afstrepen. Dus ik ga er zeker mee door, en me er meer in verdiepen.

7. Binnenkort ga ik weer meedoen aan een leuke bloghop, maar ik zit nog te denken over de winactie. Wat is leuker om te winnen? Een echt cadeau, of een cadeaubon van een bepaalde winkel om zelf iets uit te kiezen?

8. Best wel leuk om te doen, zo’n kletsblog. Eventjes alles wat ik kwijt wil random door elkaar. Zal ik dat vaker doen, ja of nee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge