Review: zelf mijn haar kleuren met haarverf van WeColour

Me Time

Als moeder van jonge kinderen zorg je veel voor ze. Het is makkelijk om jezelf uit het oog te verliezen. Het is makkelijk om het momentje voor jezelf te laten schieten, want ‘er moeten nog zoveel andere dingen gebeuren”. Maar ik vind: om goed voor een ander te zorgen, moet je eerst goed voor jezelf zorgen

Ik had al een tijdje een pakket haarverf in huis, maar een goed moment er voor vinden was moeilijker dan gedacht. Deze week heb ik er eindelijk de tijd voor genomen. Gewoon, terwijl de kinderen thuis waren. Die heb ik eventjes voor de tv gepland en ben mijn eigen ding gaan doen.

WECOLOUR

Normaal koop ik mijn haarverf goedkoop bij de drogist, van een willekeurig merk wat in de aanbieding is. Nu ik wat ouder wordt, merk ik steeds vaker dat ik irritaties krijg van dat goedkope, chemische spul. Tijd dus voor wat anders. Online ontdekte ik de producten van WECOLOUR.

De haarverf van WECOLOUR is professionele haarverf, ontwikkeld voor thuisgebruik. De verf is beter voor je haar dan de verf die je bij de drogist kunt kopen. Het is dan ook veel milder voor je hoofdhuid en je haar. De kleur houdt daarom ook langer. Er zit geen ammonia, ppd, parabenen en resorcinol in de verf. Toch dekt WECOLOUR wel op grijs haar! WECOLOUR haarverf is niet getest op dieren dus dierproefvrij oftewel cruelty free! Andere gezondere haarverven, op natuurlijke basis dekken meestal niet op grijs haar.

wecolour haarverf pakket

Als je haarverf besteld bij WECOLOUR, krijg je er alles bij wat je nodig hebt. Naast de haarverf zit er in het pakket een duidelijke gebruiksaanwijzing, een sachet dark bamboo reinigende treatment of een sachet shampoo en conditioner in die je haar verzorgen na het verven. Ook zit er een haarverfkam met kwastje en plastic handschoenen bij. En, het past gewoon door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Ook interessant: Bandalettes tegen schurende bovenbenen

Zelf je haar verven met WECOLOUR

Op de website van WECOLOUR had ik de adviestool gebruikt, om de juist haarkleur te kiezen. Ik kwam daarbij uit op de kleur Natuurlijk Blond.

Wat mij direct opviel tijdens het gebruik, is de geur van de verf. Ik ben gewend dat haarverf zeer chemisch en zuur ruikt. Dit spul dus niet. Het heeft een lichte, bloemige geur. En ook de shampoo en conditioner ruiken lekker; een frisse citrusgeur. Dit wekt direct vertrouwen dat ik iets goeds in mijn haar smeer.

Als je nog nooit zelf je haren hebt geverfd, kun je ook wecolour gebruiken. Alles wordt goed uitgelegd in de duidelijke handleiding. Maar, ook als je vaker je haar verft, is het wel makkelijk om een herinnering bij de hand te hebben toch?

 

De haarverf en de activator moet je wel even zelf mengen, maar ook dat is makkelijk om te doen met het meegeleverde kwastje. Je krijgt een dikke pasta, die makkelijk in je haar te verdelen is. Ook fijn: het druipt niet, dus tijdens het inwerken kun je gewoon andere dingen gaan doen.

Meestal krijg ik tijdens de inwerktijd last van irritatie aan mijn hoofdhuid, en spoel ik het eerder uit. Met deze haarverf heb ik daar gelukkig helemaal geen last van gehad.

Het eindresultaat

Oke, mezelf in beeld brengen is toch nog steeds wel een dingetje, maar hier zijn dan mijn voor en na foto’s. De eerste is vlak voor de behandeling. Hier kun je nog duidelijk mijn restje uitgroei zien van de vorige kleuring (meer dan 6 maanden geleden).

voor het verven    na het bergruik van WECOLOUR haarverf

De tweede is net na het droog föhnen. Zoals je ziet is het een heel subtiel verschil, slechts een klein beetje lichter. Maar het is wel mooi egaal geworden, die rare lichte punten zijn verdwenen.

Al met al ben ik erg tevreden over deze haarverf. Het is makkelijk in gebruik, zacht voor mijn haar en hoofdhuid, en geeft een mooi resultaat. Het had misschien nog een tintje lichter gekund, maar dat is gewoon mijn persoonlijke voorkeur en heeft niks met de kwaliteit van het product te maken.

 

Verf jij wel eens zelf je haar? Kende je de producten van WECOLOUR al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge