Nog geen pieten te zien

Tot nu toe heb ik me volledig uit de pieten discussie gehouden. Maar nu moet ik toch écht even wat kwijt.

Sinterklaasjournaal

Net als vele kinderen kijk ik elke avond vol spanning naar het Sinterklaasjournaal. Het is elk jaar weer leuk om te zien wat ze voor verhaal bedacht hebben, en ik lig vaak in een deuk om de subtiele volwassen grapjes die ze erin verwerken.

Maar ik kijk niet zozeer omdat ik bang ben dat ik geen pakjes krijg, maar omdat ik zo ontzettend benieuwd ben hoe ze dit jaar de pieten in beeld brengen. Het Sinterklaasjournaal is voor vele scholen en intochten toch een voorbeeld. Voor mij als rasechte Hollander, hoort Piet gewoon zwart. Maar ik snap best dat er mensen zijn die het vervelend vinden, en ik sta ook wel open voor veranderingen.

Maar!

Met nog maar 1 aflevering te gaan tot de grote intocht, is er nog steeds geen enkele Piet te zien geweest. Alleen wat rare meneren die de Sint helpen sturen.

De ‘echte’ Sinterklaas

De magie van Sinterklaas

En nu ben ik dus bang. Echt bang. Dat het Sinterklaasjournaal eigenhandig het hele sinterklaasfeest om zeep gaat helpen.

Want wat als Sinterklaas alleen geholpen wordt door de meneren, en de traditionele Piet niet meer verschijnt in het Sinterklaasjournaal? Wat blijft er dan nog over van de magie van Sinterklaas? Als zijn helpers niet meer zijn dan (bijvoorbeeld) de overbuurman, ome Kees en de slager? Dat is er toch niets speciaals meer aan? Als zijn boot aankomt met meneren in net pak, in plaats van bontgekleurde pietenpakken? Dat verpest toch heel de sfeer??

Zoals ik al zei, ik sta open voor veranderingen. Maar NIET dit. Alsjeblieft niet zo! Dan nog liever die idioot gekleurde pieten van vorig jaar.

De laatste aflevering

Vol spanning zal ik ook vanavond weer voor de tv zitten met m’n kids. Ik wil het inmiddels zo graag weten. Heeft Sinterklaas dit jaar nog wel zijn vertrouwde Pieten meegenomen? Wat doen die vreemde meneren op de boot, en komt het ship wel heelhuids door de storm?

Ow Dieuwertje, vertel het me toch!

1 Comment

  1. Ik ben ook heel benieuwd naar het “verhaal” van dit jaar. Een baby aan boord? En….allemaal mannen als helpers klinkt ook niet echt vrouwvriendelijk… Kortom: vanavond weer lekker kijken. Bij de Sint komt toch altijd alles goed 😉
    Groetjes
    Mar10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge