DIY: Sinterklaasslinger (bloghop & winactie)

Yes! Het is weer tijd voor een Bloghop!

Bloghop

Wat is een bloghop? Gewoon heel leuk! Je begint bij een blogger, waar je een leuk artikel vind, en een link naar de volgende blogger. Die blogger linkt ook weer door naar een andere blogger. Als je alle links volgt, maak je een rondje en komt je weer bij het begin uit. Een superleuke manier om nieuwe blogs te leren kennen. En deze keer is er zelfs overal iets leuks te winnen.

Crea- Hop

De bloghop van vandaag is een heuse Crea Hop met Sinterklaasthema. Elke blogger heeft ‘iets’ gedaan met het onderwerp Sinterklaas. Misschien ben je hier wel terecht gekomen via het Pietenpakje van Natasha van Mijn Mama Momenten. Natascha vult haar blog met mama-momentjes, recepten, naai-ideetjes, aanbevelingen en informatie. Hartstikke leuk!

En na mijn blog stuur ik je dus weer door naar de volgende.

De ‘echte’ Sinterklaas

Creatief met Sinterklaas

Dan is het nu tijd voor mijn eigen onderdeel van de Hop. Ik heb wel moeite gehad met dit thema. Het is lastig om iets origineels te verzinnen vind ik. Eerst had ik bedacht om iets te doen met hama kraaltjes (strijkkralen), maar dat zag er niet uit zoals ik wilde. Dus, op zoek naar een nieuw idee.

Tijdens de KreaDoe ontdekte ik om half 5 (een half uur voor sluitingstijd) een superleuke kraam vol met Sinterklaas decoratie. Inspiratie ten overvloed. Het was zelfs lastig een keuze te maken uit zoveel leuks.

DIY-Sinterklaasslinger

Ik kocht bij de kraam een setje Vilten Sinterklaasfiguurtjes, en had er meteen het idee bij om er een leuke slinger van te maken. En dat is zo ontzettend makkelijk.

Nodig: Vilt figuurtjes, een stuk jute, touw, lijm en een schaar.

Stap 1: Knip het jute in een vorm die je leuk vind. Ik koos voor vaandeltjes. Tip: Losse jute kan moeilijk te vinden zijn. Ik kocht bij de HEMA gewoon een jute sinterklaaszak en verknipte die.

Stap 2: Plak de figuurtjes op het jute. Ik gebruikte hiervoor een lijmspray die ik ooit eens bij de action kocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Rijg de vaandeltjes aan het touw in een volgorde die je leuk vind.

Stap 4: Hang je slinger op.

Hoe simpel kan het zijn? Het enige lastige vond ik het touw door het jute rijgen, want jute rafelt nogal snel. Verder heb ik alles lekker uit de losse pols gedaan, dus de vaandeltjes zijn niet precies even groot. Ik vind het eindresultaat heel leuk, lekker rustiek (mooi woord voor ouderwets :-D)

Winactie

Zoals ik al zei; bij deze bloghop valt er veel te winnen. Ook bij mij!

Ik geef een setje materialen weg om zelf ook zo’n slinger te maken (of iets anders leuks). Dus:

 • een setje vilten figuurtjes (van atelier JMG)
 • een stuk jute
 • een rolletje touw
 • nog wat andere sinterklaas goodies die in de envelop er bij passen

Hoe doe je mee?

 • laat hieronder een reactie achter
 • Voor extra kans(en): like mijn Facebook en/of Instagram

De uitslag

Je hebt een week de tijd om mee te doen, 25 november maak ik de winnaar bekend. En dan stuur ik het natuurlijk zo snel mogelijk op zodat je het vóór 5 december in huis hebt 🙂

Verder hoppen

Ik hoop dat je mijn easy peasy slinger kon waarderen. Rest mij nu nog om je door te sturen naar de volgende deelnemer aan de Bloghop, namelijk Janske.

Janske is moeder van twee meisjes, en vult haar blog met allerlei zaken. Moeder-momentjes, haar strijd tegen de kilo’s, reviews, winacties en nog veel meer. Vandaag gaat ze het hebben over gezonde Sinterklaas muffins. Ik ben heel benieuwd! Neem je ook snel een kijkje?

Veel plezier met verder hoppen!

 

[inlinkz_linkup id=750009 mode=1]

22 Comments

 1. Aangezien onze tweeling op 5 december jarig is ga ik natuurlijk graag aan de knutsel 😀 Ik volg je via facebook (Linda Raaijmakers) en Instagram (@lindaenbjorn)

 2. Wat een leuke manier om je huis in sinterklassfeer te brengen. Ik doe graag mee.

 3. Leuk! Dat wil ik graag maken, kom maar op! Ik ga heel hard duimen dat ik ga winnen.

 4. Creatief gemaakt! Erg leuk en inderdaad niet zo moeilijk lijkt me,wil het graag proberen Leuk voor thuis of in de klas.

 5. Ik ben al langer op zoek naar leuke sint diy deze bloghop komt als geroepen.
  Je slinger is super leuk, ik ga er ook een maken ik heb alleen geen vilt dus moet ik iets anders verzinnen.
  Of ik moet natuurlijkbij jouw de materialen winnen, dat wordt dus hope op…! 🙂
  Bedankt voor het plaatsen van je leuke idee, en ook nog makkelijk te maken. Super bedankt! 🙂

 6. Gezellig deze slinger, dan komt ons huis helemaal in de sfeer voor het pakjes feest

 7. Leuk, die kleine versierinkjes voor in huis, ik doe mee!
  En ik hop (nog ff Facebook liken) weer lekker door!

 8. ja wat onwijs leuk! Ik ben al weer druk bezig met wc-rolletjes en papier om het huis in Sinterklaas-sferen te brengen. Deze slinger past er mooi bij. Met Pasen, Valentijn, kerst vind ik het heerlijk om lekker te knutselen en het huis aan te kleden.

 9. Super leuk zeg! Zo wordt een geweldig feest éxtra feestelijk 😀

 10. Wat een leuke slinger is dit geworden. Helemaal niet moeilijk om te maken, maar zo leuk! Heb zelf bij deze kram ook twee setjes gekocht met vilten figuurtjes. Een om mijn hobbykamer mee te decoreren, en eentje waarmee ik een sinterklaas krans heb gemaakt. Zo leuk om hiermee creatief bezig te zijn. En het resultaat is zo vrolijk!!

 11. Weer zo’n geweldig creatief idee. Ik doe weer mee, wat een schattige figuurtjes zeg? En een lekker stoere slinger met dat jute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge