Over challenges en goede voornemens

Je zult het al gemerkt hebben: mijn 30 dagen blog challenge was even stil gevallen. Vrijdag postte ik voor het laatst. Inmiddels is het al weer dinsdag.

Regels aanpassen

Vorige week miste ik al 1 dagje, maar ik ging gewoon door. Vrijdagavond had ik weinig motivatie om te gaan bloggen, maar sleepte mezelf toch naar de computer. Daar is best een leuk stukje nog uitgekomen. Maar zaterdagavond, na een energie-slurpende werkdag had ik gewoon geen energie meer, en al helemaal geen inspiratie.

Toen dacht ik nog: ach 1 dagje gemist maakt niet uit. Mijn challenge, mijn regels.

Maar toen kwam zondag. En ook op zondag kwam er geen blog online. Dus ging ik weer de regels aanpassen. 30 dagen bloggen, maar in het weekend vrij. Dus 6 weken elke werkdag iets online. Ja, dat vond ik een goed idee. Dat moest wel lukken.

Opgeslokt

Ook op maandag kwam er weer niets online. Maandag werd ik gewoon volledige in beslag genomen door het leven van alledag. Kids naar school, boodschappen, huishouden, kids weer halen, nog meer huishouden, koken, avondroutine. En vervolgens uitgeput op de bank crashen, om me ’s avonds in bed te bedenken dat ik nog had willen bloggen…..

En dat is dus precies mijn valkuil. Niet alleen met bloggen, maar met alle doelen die ik stel of alles wat ik wil bereiken. Ik heb al mijn aandacht en energie nodig om de dagelijkse dingen te doen, waardoor dus de extra dingen al snel overgeslagen worden.

Nieuwe routine

Met mijn 30 dagen bloggen challenge probeerde ik een nieuwe routine te creëren. Te zorgen dat bloggen ook bij de dagelijkse dingen gaat horen.

Meestal zeg ik dan op het moment dat het fout gaat “f*ck it” , en kap ik er mee. Maar nu niet, nu ga ik gewoon stug door. 30 dagen bloggen. Dit is blog nummer 7. Jeej! Al een hele week vol. Nog 21 te gaan.

Door bloggen wat meer in mijn dagelijkse routine te krijgen, hoop ik ook mijn blog naar een hoger niveau te kunnen krijgen. Betere stukjes schrijven, meer bezoekers, en de uiteindelijke droom om inkomen te verdienen met mijn blog.

 

Doorgaan en vooruit werken

Zoals ik al zei, ik ga lekker door  met mijn 30 dagen challenge, totdat ik de 30 post geschreven heb. Hierbij wil ik ook gaan proberen om een beetje vooruit te werken. Blogs schrijven en pas op een later moment online zetten. Zodat er ook content online komt op dagen dat ik moe ben, geen zin heb of geen inspiratie heb. Alle grote bloggers doen het, en ik ga het dus ook doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge