Wishlist: Pretparken in Europa

Traditioneel gezien is het paasweekend de start van het pretpark seizoen, en openen pretparken en attracties weer hun deuren voor de bezoekers. Veel grotere pretparken zijn tegenwoordig heel het jaar door te bezoeken, maar vanaf pasen begint het hoogseizoen voor hen ook. Ik ving het een geschikt moment om mijn Wishlist te delen; welke pretparken in Europa zou ik graag (nog) eens bezoeken:

 

1. Disneyland Resort Paris

Iedereen kent Disneyland natuurlijk! Hier ben ik al een aantal keren geweest, maar de afgelopen 10- 12 jaar niet meer. Inmiddels is er in het park al veel veranderd en bijgekomen, dus ik wil er graag nog eens terug. En dan het allerliefst in de kerst periode, dat lijkt me zo mooi!

2.  Alton Towers – Stoke, Engeland

Het grootste pretpark van Groot-Brittanië. Als je van achtbanen houdt, dan houd je van dit park. Maar ook als je daar niet van houdt is er genoeg te beleven. En zoals elk groot pretpark, heeft ook dit park een bijbehorend hotel en vakantiepark. Voor als één dag niet genoeg is.

3. Europa Park – Rust, Duitsland

Dit schijnt het allerbeste attractiepark van Europa te zijn. Daarom ben ik er zo benieuwd naar. Is het echt zo’n goed park, of is het alleen goeie marketing? De site ziet er in ieder geval al goed uit, deze achtbaan/waterbaan wil ik wel proberen hoor!

4. Legoland – Billund, Denemarken

Legoland lijkt me vooral leuk voor mijn twee zoons. Want zoals (bijna) alle jongens zijn ook zij helemaal gek van lego. Ik ben er jaren geleden al eens geweest, maar ik wil graag een keer terug met mijn gezin. En dan genieten van de bewondering op de gezichten van mijn kinderen.

5. Tropical Island – Krausnick, Duitsland

De laatste is niet echt een pretpark, maar wel een gaaf dagje uit. Tropical Island is het grootste tropisch zwemparadijs in Europa, compleet met glijbanen, wildwaterbanen, watervallen, witte stranden, lagune en regenwoud.

 

Welk pretpark of attractie wil jij graag bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge