Uittip: Wreck it Ralph 2

Wreck It Ralph

In deel 1 van Wreck It Ralph, wat alweer uit 2012 stamt, hebben we onze held Ralph leren kennen. Ralph is een karakter uit een 80’s arcade spelletje, en vooral bekend voor zijn uitroep “Ralph wil rammen!”. Tijdens de eerste film volgen we Ralph en zijn beste vriendin Vanellope, terwijl ze avonturen beleven als de game-hal gesloten is.

Ralph breekt het internet

Vanaf vandaag draait Wreck It Ralph Breaks the Internet in de bioscoop. In dit tweede deel wordt er in de ouderwetse game-hal wifi geïnstalleerd, waardoor de jaren 80 karakters het internet op kunnen. Wat volgt is een spannend avontuur, waarin uiteraard de vriendschap tussen Ralph en Vanellope centraal staat.

 

Onze mening

Ik bezocht afgelopen zondag met mijn gezin de voorpremière, dus ik heb het geluk de film nu al gezien te hebben. Het belangrijkste is dan natuurlijk: wat vonden wij ervan?

Ik bezocht de film met twee volwassen en twee kinderen, van 5 en 7 jaar. De oudste vond de film heel leuk. Sommige stukken waren best spannend, maar om andere dingen moest hij heel hard lachen. Hij vraagt nu ook om deel 1 een keer te kunnen bekijken.

Mijn jongste valt eigenlijk net buiten de doelgroep van de film (die is 6+). En dat was goed te merken. Af en toe is de film gewoon net iets te spannend voor hem. Vooral het stuk waarbij honderden kleine Ralphjes één hele grote vormen, vond mijn manneke doodeng. Ik zou dus niet adviseren om met heel jonge kinderen deze film te bekijken.

Er zitten in de film ook veel stukjes die leuk en herkenbaar zijn voor volwassenen, zoals de vele verwijzingen naar verschillende internetsites en films. Zelf vind ik dat altijd wel leuk, zo wordt een kinderfilm ook leuk voor de volwassen begeleiders. Al hebben niet álle grappen de film gehaald….

Omdat mijn kinderen nog jong zijn, gingen we naar de Nederlands gesproken versie. Dit vind ik wel ee

n beetje jammer. In de vertaling gaan vaak leuke woordgrapjes en bekende stemmen verloren.

Om een lang verhaal kort te maken: Wreck It Ralph Breaks The Internet is eigenlijk gewoon een grote aanrader. Een leuke, vermakelijke film voor kinderen van 6 jaar en ouder. En ook voor ouders is er genoeg te beleven!

Wreck It Ralph draait vanaf vandaag, 12 december 2018, overal in Nederland in de bioscoop!

wreck it ralph

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge